Ομιλία για τη συμπεριφορά των παιδιών από την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και τη «ΔΙΑΚΟΝΙΑ»

Loading...


Μια εξόχως ενδιαφέρουσα ομιλία με θέα «Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών – Θέτοντας τα όρια στην πράξη» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ» της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ σε συνεργασία με το Ίδρυμα «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η ομιλία γίνεται μέσα στα πλαίσια των δράσεων που διοργανώνουν για την οικογένεια, πρόκειται να πραγματοποιήσουν ομιλία με θέμα:
Το θέμα των ορίων είναι ένα ζήτημα που αφορά πολλούς γονείς, στην προσπάθειά τους να βρουν την χρυσή τομή ανάμεσα στην ανεκτικότητα και την υπερβολική αυστηρότητα. Όρια: τι σημαίνουν και πως λειτουργούν στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού; Πώς θέτουμε τα όρια στην πράξη; Γιατί χρειάζονται τα όρια στην οικογένεια; Γιατί επιφορτίζονται οι γονείς με αυτό το απαιτητικό έργο, που στην πράξη αποδεικνύεται μια αρκετά δύσκολη υπόθεση;

Η αλήθεια είναι ότι για να μπορέσουν οι γονείς να συμβάλλουν στην υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού, πέρα από την στοργή και την αγάπη, χρειάζεται να θέσουν όρια και κανόνες στην οικογένεια.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 στις 12:00 το μεσημέρι, στο «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ» (Αγ. Κωνσταντίνου 7, Μοσχάτο), από την κα. Μαρία Ξηρουχάκη, ψυχολόγο – στέλεχος πρόληψης τους Ιδρύματος «ΔΙΑΚΟΝΙΑ».Ετικέτες