Μεγαλεπίβολο Πρόγραμμα Υγείας για την 3η ηλικία από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Loading...


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ξεκινά την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, στον Ιερό Ναό της Αγ.Αικατερίνης στα Πετράλωνα Πρόγραμμα Ιατρικού Ελέγχου της 3ης ηλικίας για την Πρόληψη της Οστεοαρθρίτιδας και την Εκτίμηση του Καρδιαγγειακού Κινδύνου, μαζί με το ραδιοτηλεοπτικο σταθμό ΣΚΑΙ για να στηρίξει ηλικιωμένους ενορίτες, ανασφάλιστους και άπορους, που είναι παραμελημένοι χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

Την ημέρα της Υπαπαντής η Κινητή Μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ θα βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στα Πετράλωνα με εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για να εξεταστούν οι εμπερίστατοι ηλικιωμένοι.

Η εξέταση περιλαμβάνει κλινική εξέταση κατά συστήματα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης στα άνω και στα κάτω άκρα, μέτρηση γλυκόζης νηστείας και χοληστερίνης και καρδιογράφημα.

Παράλληλα, στους ανασφάλιστους ηλικιωμένους ενορίτες θα δίνονται ΔΩΡΕΑΝ τα φάρμακα που τους χρειάζονται, βάσει πρόσφατης ιατρικής συνταγής από τη δράση του  ΣΚΑΙ «όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία».

Όποιος δεν έχει πρόσφατη συνταγή, μπορεί να εξετάζεται από το ιατρικό επιτελείο που θα βρίσκεται με την Κινητή Μονάδα στο προαύλιο της εκκλησίας. Το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά σε 20 ενορίες της Αρχιεπισκοπής και θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες στη συνέχεια.

Ευχαριστούμε τις εταιρείες Roche Diagnostics και Menarini Diagnostics για τη στήριξη τους στο πρόγραμμα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, επικοινωνήστε στο τηλ 6972 702589.

Οι ενορίες είναι:

2/2 Αγ. Αικατερίνη Πετραλώνων  Κειριάδων και Αιγηιδών, 118 53 Αθήνα

9/2 Άγ. Παντελεήμων Ιλισού  Καλλιρρόης 19, 117 43 Αθήνα

16/2 Προφήτης Ηλίας Παγκρατίου  Αρύββου 1, 116 33 ΑθήναΕτικέτες