Κουρά Μοναχού και Χειροτονία στο Μετόχι της Μονής Πετράκη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Η κουρά μοναχού, χειροτονία πρεσβυτέρου και δύο χειροθεσίες πραγματοποιήθηκαν στο Ι.Μετόχιο Αγ.Παντελεήμονος Κοκκιναρά Πεντέλης τής Ι.Μ.Πετράκη την περασμένη Παρασκευή.

Στην ανακοίνωση της Μονής, σημειώνεται:

«Την 30ην Ιανουαρίου τρ. ε εις το Ιερόν Μετόχιον της Μονής μας, Αγίου Παντελεήμονος εις Κοκκιναρά – Πεντέλης εις την Ακολουθία του Εσπερινού της εορτής του οσίου Αρσενίου του εν Πάρω εις κατανυκτικήν ατμόσφαιραν που προσφέρει το Καθολικόν του Μετοχίου έγινε Σεπτή εντολή και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ.κ. Ιακώβου η εις Μοναχόν κουρά του δοκίμου Νικολάου μετονομασθέντος εις Σίμωνα προς τιμήν του αειμνήστου Γέροντος Σίμωνος Αρβανίτη του εν τω Μετοχίω ασκήσαντος.

Εν συνεχεία εις την Θ. Λειτουργίαν εχειροτονήθη εις Πρεσβύτερον ο ευλαβέστατος Διάκονος του Μετοχίου π. Παχώμιος και εις το πέρας προεχειρίσθησαν οι ιερομόναχοι Ιώβ και Παντελεήμων εις Αρχιμανδρίτας.

Πλήθος πιστών και ευλαβών ιερέων είχον κατακλύσει τη Μονή, συμπάσης δε της αδελφότητος υπό την πνευματικήν καθοδήγησιν του Μετοχιάρη Αρχ/του Ονουφρίου.

Η συμμετοχή εις τας Ακολουθίας του Παν/του Αρχ/του π. Συμεών Βολιώτη Μ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ετίμησε την προσπάθειαν των εκεί αδελφών και ενεθάρρυνε τον νεοκουρέντα Μοναχόν, τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερον και τους νέους Αρχιμανδρίτας να συνεχίσουν με συνέπεια την διακονία τους και την πνευματική τους πορεία.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος παρακάλεσε τον άγιον Πρωτοσύγκελλον αφού τον ηυχαρίστησεν διά την συμμετοχή του και την όλην βοήθειαν προς τους Μοναχούς να διαβιβάση με πολύ σεβασμό τας θερμοτάτας ευχαριστίας του ιδίου και της αδελφότητος προς τον Μακαριώτατον διότι όχι απλώς περιβάλλει διά της Τιμίας Εγκρίσεως Του παρακλήσεις του Ηγουμενοσυμβουλίου αλλά προσωπικώς επιλαμβάνεται των θεμάτων, ενημερώνεται και χορηγεί την Ευλογία Του διά την προώθησιν της κατά Χριστόν πνευματικής ζωής και προσφοράς, εν συνεχεία των Μοναχών προς τους ευλαβείς προσκυνητάς και την Εκκλησία εν γένει».

DSC_1033.jpg
DSC_1393.jpg
DSC_7944.jpg
DSC_7960.jpg


Ετικέτες