Ιερώνυμος στo MEGA: Ας αδικήσουμε άλλες περιοχές, η Θράκη μας έχει ανάγκη τώρα-Τι είπε για την επίσκεψη στη Μυτιλήνη

Loading...


Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε στην τηλεόραση του MEGA o Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για το προσφυγικό αλλα΄κα ιγια τη Θράκη οπου βρίσκεται από χθες. 

Δακρύσαμε από πολλές περιπτώσεις συγκεκριμένες, από μάνες, μικρά παιδιά, ανθρώπους σχεδόν σε καροτσάκι με προβλήματα τεράστια προβήματα συγκλονιστικά» ανέφερε μιλώντας για την χθεσινή επίσκεψη μαζί με τον Οικ. Πατριάρχη κι τον Πάπα στη Λέσβο. 

Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε την επίσκεψη αυτή «Από τις λίγς στιγμές της ζωής μου που ένιωσα τέτοια ένταση τετοιο συγκλονισμό τέτοια συγκίνηση»

Μιλώντας για τους πρόσφυγες είπε πως: «Ξεκίνησαν με ένα όραμα και βρέθηκαν κλεισμένοι σε ένα περιτείχισμα και να εκλιπαρούν δώστε μας λύση. Εκεί πυου ήταν ο μεγάλος συγκλονισμός ήταν η επικοινωνία με αυτούς τους ανθρώπους. Ζητούσαν να πάνε εκεί που έχουν οικογένειες». 

Για μια ακόμη φορά ο Αριεπίσκοπος ΄εστειλε αυστηρό μήνυμα στους ισχυρούς λέγοντας: «Αν δεν σταματήσει ο πόλεμος δεν μπορούν να γυρίσουν σπίτια τους. Οι υπέυθυνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα,  κλείνουν τις πόρτες και η θάλασσα ξεβράζει παιδιά» 

«Η εικόνα των ηλικιωμένων γυναικών που ταιζουν το βρέφος είναι η ανθρωπιά της Ελλάδας που σε τόσες δυσκολίες και τόση φτώχεια είναι η Ελλάδα, τη στιγμή που η ανθρωπιά της Ευρώπης αργοπεθαίνει» σημείωσε

 

Τέλος ιδιαίτερη εντύπωση είχαν όσα είπε για τη Θράκη στη νοποία περιοδεύει απο χθες. «Δεν πειράζει να αδικήσουμε λίγο τις άλλες περιοχές. Να κάνουμε υπέρβαση. η Θράκη το χρειάζεται» τόνισε με νόημα…

 Ετικέτες