• Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2026
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
Βήμα Ορθοδοξίας
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
Βήμα Ορθοδοξίας

Ιερώνυμος για Αναστάσιο: Δώρο Θεού ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Newsroom από Newsroom
25/02/2014 | 06:41
σε ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
1
79
SHARES
293
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το vimaorthodoxias.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης 


“Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας είναι ένα δώρο του Θεού ανάμεσά μας και τα δώρα του Θεού δε λάμπουν μόνο, αλλά προσφέρουν γιατί πάνω από όλα βάζουν τους άλλους” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από την εκδήλωση για την παρουσίαση του τετράτομου έργου του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Αμφιθέατρο “Cotsen Hall” της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών (στο χώρο της Γενναδείου Βιβλιοθήκης), παρουσία πολλών Αρχιερέων, υπουργών, βουλευτών, πρέσβεων, πολιτευτών, καθηγητών, ακαδημαϊκών, του διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας, διευθυντών των υπηρεσιών της ιεράς συνόδου, κληρικών και λαϊκών.
Η εκδήλωση αποτελούνταν από τρεις ενότητες. Στην πρώτη με τίτλο “ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ” παρουσίάστηκαν τα βιβλία του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας από τους Μάριο Μπέγζο, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, Μιχαήλ Τρίτο, Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Κώστα Ιορδανίδη, Δημοσιογράφο, και τον Νικόλαο Τσιρέβελο, Δρ. Θεολογίας. Στην δεύτερη ενότητα με τον γενικό τίτλο “ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ” αναπτύχθηκαν οι πολιτιστικές δράσεις της Αποστολικής Διακονίας από τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και τον Ιωάννη Καζάζη, Καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Στην τρίτη ενότητα με τίτλο “ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ – ΠΙΣΤΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ” ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας μεταξύ άλλων επεσήμανε “Το τρίπτυχο οικουμένη, πίστη, πολιτισμός, καθόρισε τις προσπάθειές μου. Με τη βεβαιότητα ότι, στην Ορθόδοξη παράδοση και σκέψη, όλα κινούνται σε παγκόσμια προοπτική. Από τη δημιουργία του κόσμου, με την οποία αρχίζει η Αγία Γραφή, έως το όραμα του νέου ουρανού και της νέας γης, με το οποίο η Αποκάλυψη τελειώνει.

Για την καταγραφή του Ευαγγελίου και κατά την πρώτη φάση διαδόσεώς του στην τότε γνωστή οικουμένη, χρησιμοποιήθηκαν η ελληνική γλώσσα και γενικότερα ο ελληνικός πολιτισμός. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του πολιτισμού αυτού υπήρξε η οικουμενικότητα, που καλλιεργήθηκε πολύτροπα από την ελληνική φιλοσοφία, την επιστήμη, την τέχνη, τη γλώσσα.
Στην εποχή μας, η οικουμενική συνείδηση αναδεύεται ολοένα και ζωηρότερα στην ψυχή των ανθρώπων. Το ενδιαφέρον για τα γενικά προβλήματα της οικουμένης δεν θεωρείται πλέον ζήτημα φιλοσοφικού στοχασμού, αλλά ανάγκη για ένα σωστό προσανατολισμό στη ζωή. Είναι αδιανότητο σήμερα να ενεργήσει κανείς σωστά, σε οποιαδήποτε σφαίρα –οικονομική, πνευματική, πολιτιστική, θρησκευτική–, αν δεν βλέπει τη ζωή μέσα σε παγκόσμια προοπτική”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας επεσήμανε “Η Ορθόδοξη κατανόηση και βίωση του χρέους μας, τόσο σε τοπική όσο και σε οικουμενική διάσταση, αποτελούν αίτημα της σύγχρονης Ορθοδοξίας. Κάθε μορφή πολώσεως μεταξύ των δύο, τοπικότητος και οικουμενικότητος, οδηγεί σε μια λανθασμένη πνευματικότητα, η οποία τελικά παραποιεί το Ορθόδοξο φρόνημα. Το ζητούμενο είναι, πως η διάδοση του Ευαγγελίου στην οικουμένη θα είναι το όραμα που θα μας εμπνέει στην επιτέλεση του χρέους μας, εκεί όπου μας έχει οδηγήσει το θέλημα του Θεού. Και πως θα συμμετέχουμε ενεργητικά, με τη σκέψη, με την προσευχή, με την πρακτική συμβολή μας, στη βίωση του παγκοσμίου αυτού οράματος, μέσα στις τοπικές Εκκλησίες.
Η οικουμενική συνείδηση της Ορθοδοξίας προσφέρει έμπνευση και δύναμη για την ορθή αντιμετώπιση των νέων τοπικών και παγκοσμίων συνθηκών. Τούτο δεν σημαίνει λιγότερο ενδιαφέρον για το άμεσο και το τοπικό στο οποίο ζούμε. Υπάρχει πάντοτε η συνδυαστική δυνατότητα, όπως την ορίζει η τελευταία εντολή του Κυρίου (Πραξ. 1:8). “Και έσεσθέ μοι μάρτυρες εν᾽τε Ιερουσαλήμ και εν πάση τη Ιουδαία και Σαμαρεία και έως εσχάτου της γης” (και εν Ελλάδι, και εν Ευρώπη, και Αφρική, και Αμερική, και σε όλο τον κόσμο). Με αποδοχή του νέου, του απροσδόκητου, με σύνεση και τόλμη, με πρωτοποριακή έμπνευση και έργο δημιουργικό”.

Νωρίτερα, ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορία, στις δράσεις και στο έργο της Αποστολικής διακονίας και τόνισε “Όταν πριν 40 χρόνια οι άνθρωποι άκουγαν για την Ιεραποστολή και την προοπτική του έργου μέσα στην ιστορία, από τον τότε προκάτοχό μου στην Αποστολικη Διακονία και νυν Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο, μειδιούσαν. Η σημερινή πραγματικότητα δικαίωσε την προσπάθεια αυτή, που απέδωσε πολλούς καρπούς, που καρποφορούν σε πολλές πλευρές της ιστορίας της Εκκλησίας και του κόσμου.

Το άνοιγμα αυτό στον κόσμο μας οδήγησε αδιάλειπτα και ενεργώς ήσυχα στην αναζήτηση δραστηριοτήτων, που θα πρόβαλαν την ιστορία και τον πολιτισμό μας, και θα ανεδείκνυαν τον κοινωνικό χαρακτήρα του επιτελούμενου έργου. Τα εγχειρήματα δεν ήταν, ούτε είναι εύκολα. Υπάρχουν αντικειμενικές και τεχνικές δυσκολίες. Η εκκλησιαστική διοίκηση, όταν μάλιστα καθηλώνεται στα λεγόμενα «αυτονόητα» πράγματα, δεν δύναται να κατανοήσει την Ιστορική πραγματικότητα, να αφουγκραστεί την αγωνία των λαών της γης και να αποφύγει τις οξειδώσεις του χρόνου”.

Ανέφερε, επίσης, πως “Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος δεν είναι για την Αποστολική Διακονία απλά και μόνο ένας συγγραφεύς του οποίου τα βιβλία παρουσιάζονται. Είναι, εκτός των άλλων, ο «άνθρωπος της Αποστολικής Διακονίας», αφού διακόνησε στη θέση του Γενικού Διευθυντού του Οργανισμού επί 25 χρόνια και μέχρι σήμερα δεν έχει παύσει να ενδιαφέρεται γι’ αυτήν, ήταν ο δάσκαλός μας στο Πανεπιστήμιο. Γι’ αυτό, και όταν καλείσαι να μιλήσεις για εκείνον, αυτό καλλιεργεί από μόνο του μια διάθεση σιωπής και ένα δέος.

Το όνειρό Σας, Μακαριότατε, στην Αποστολική Διακονία ήταν ότι τελικά μέσα στην αγάπη και την ελευθερία, όπως τις αποκαλύπτει το Ευαγγέλιο, θα μπορούσε στον χώρο και το έργο της ιεραποστολής να υπάρξει κάτι ουσιαστικό. Και εδώ απόψε έχουν έλθει αρκετοί άνθρωποι που μοιράσθηκαν τότε μαζί Σας αυτό το όνειρο.
Όπως γράφετε, «η Ορθοδοξία δεν είναι μία συνομοσπονδία Εκκλησιών, αλλά η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία και δεν διστάσατε να καταλογίσετε ευθύνες σε όσους αλλοιώνουν και ύποπτα αποπροσανατολίζουν τους στόχους της ιεραποστολής και την μετατρέπουν σε μέσο και όργανο άλλων σκοπών που δημιούργησε τραγικές περιπέτειες».
Αυτό μας κληροδοτήσατε να συνάσουμε τόσα χρόνια μετά χωρίς η δραστηριότητα αυτή να χάσει την ιερότητα της σιωπής, να χάσει την ευαισθησία για κάθε τι που καλλιεργεί την ανθρωπιά, την αμοιβαιότητα, την καταλλαγή, την ειρήνη, τον πολιτισμό, τη φιλανθρωπία, την καλοσύνη. Άλλωστε σε όλες τις δύσκολες στιγμές της διακονίας Σας, μιλάτε για «δύναμη αντιστάσεως στην παρακμή. Δύναμη δημιουργίας για μια κοινωνία αλληλεγγύης και αγάπης, με περισσότερο φως, πασχαλινό φως» και ολοκλήρωσε το χαιρετισμό του λέγοντας “Βρισκόμαστε ως λαός σ’ ένα σταυροδρόμι. Δεν είμασταν ποτέ απομονωμένοι. Μείναμε πάντα ανοιχτοί σ’ όλα τα ρεύματα, σ’ Ανατολή και Δύση. Και τα αφομοιώναμε θαυμάσια τις ώρες που λειτουργούσαμε ως εύρωστος οργανισμός. Είμαστε μέρος του κόσμου, συνυπάρχουμε και συνταραζόμαστε κι’ εμείς άπό διαδοχικές κρίσεις και φόβους, που δεν άφήνουν τον άνθρωπο να είρηνεύσει. Μπροστά σ’ αυτά τι μας μένει για να βαστάξουμε, αν απαρνηθούμε τον εαυτό μας; Η Εκκλησία, απόψε, δίδει την απάντησή της!”

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με το έργο και τις δράσεις του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας και αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Επίσκοπο Φαναρίου και τους συνεργάτες της Αποστολικής Διακονίας για την σπουδαία οργάνωση της εκδήλωσης και τόνισε πως “Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας είναι ένα δώρο του Θεού ανάμεσά μας και τα δώρα του Θεού δε λάμπουν μόνο, αλλά προσφέρουν γιατί πάνω από όλα δεν βάζουν τον εαυτό τους, αλλά τους άλλους”.

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνιζε η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Μαρία Αντωνιάδου. υπήρχε παράλληλη μετάφραση στην αγγλική και γαλλική γλώσσα, ενώ μεταδόθηκε απευθείας από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

1
1
1
1

alt


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το VIMAORTHODOXIAS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Newsletter

Κάνε εγγραφή στο newsletter του ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για να λαμβάνεις κάθε μέρα τα σημαντικότερα θέματα στο email σου


Share32Tweet20ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

Κροατία: Η Εκκλησία και οι αθλητικές εταιρείες θα πληρώνουν φόρους

Επόμενο άρθρο

Ιδρύθηκε ομάδα στην Αλβανία για την απελευθέρωση και αυτονομία της Βορείου Ηπείρου

Σχετικά Άρθρα

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: 130 παιδιά από την Ουκρανία φιλοξενούνται δωρεάν στις Κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

από Γιάννης Παπανικολάου
11/08/2026 | 13:00

ΑΘΗΝΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μια σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς παιδιά που βιώνουν τις συνέπειες του πολέμου υλοποιεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών,...

Η Εκκλησία προσεύχεται για τους Πυροσβέστες – Δέηση στις Παρακλήσεις για τους ήρωες των πύρινων μετώπων

από Γιώργος Θεοχάρης
04/08/2026 | 12:30

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Θερμή δέηση υπέρ ενισχύσεως των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος⁠ και των εθελοντών που συνεχίζουν να επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα...

Κύπρου Γεώργιος σε Ιερώνυμο: «Η Εκκλησία της Κύπρου στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας»

από Newsroom
03/08/2026 | 12:30

Κύπρου Γεώργιος: Τη βαθιά θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Κύπρου προς τον ελληνικό λαό για τις καταστροφικές πυρκαγιές...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 140k Subscribers
  • 2k Subscribers
vima-vaber

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παπα-Γιάννης στην Αγία Άννα του Αγίου Όρους: Ο ασκητής που, παρά την ασθένεια, παραμένει φωτεινός και διορατικός

από Γιώργος Θεοχάρης
19 Αυγούστου, 2026

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-Στη Σκήτη της Αγίας Άννας του Αγίου Όρους, εκεί όπου η σιωπή, η προσευχή και η άσκηση αποτελούν τρόπο...

Περισσότερα

ΜΟΣΧΑ-Πατριάρχης: Παρασημοφόρησε τον Μητροπολίτη Κερκύρας – Μήνυμα φιλίας Ελλάδας και Ρωσίας και οι επικρίσεις 

20 Αυγούστου, 2026

20 Αυγούστου – Γιορτή σήμερα: Προφήτης Σαμουήλ

20 Αυγούστου, 2026

ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ

3 Μαΐου, 2010

ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ

7 Μαΐου, 2010

Ο αληθινός μοναχός

19 Αυγούστου, 2026

Αίγυπτος – Η σφαγή που σόκαρε τον κόσμο: 311 νεκροί στο τέμενος του Σινά – Τι λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ

19 Αυγούστου, 2026

Μεταμόρφωση στο Όρος Θαβώρ: Ολονύκτια αγρυπνία με τον Πατριάρχη – Πλήθος πιστών στους Αγίους Τόπους

20 Αυγούστου, 2026

50 χρόνια Αρχιερατείας για τον Αμβρόσιο

20 Αυγούστου, 2026

Η Πανήγυρη της Παναγία Τρύγης στο Μετόχι της Μονής Σίμωνος Πέτρας στο Προπούλι Λήμνου

20 Αυγούστου, 2026

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • 21 Αυγούστου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Θαδδαίος ο Απόστολος
  • Αγίου Παΐσιου Αγιορείτη: Οι θλίψεις που μας προκαλούν οι άνθρωποι
  • Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος: Η αμαρτία είναι εκείνη που δημιουργεί απομάκρυνση
  • Λαμπρή εορτή του Πολιούχου της Νάουσας, Οσίου Θεοφάνους του Θαυματουργού
  • Το Ευαγγέλιο της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2026 – Άγιος Θαδδαίος ο Απόστολος
  • Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Ιλίου στην Μονή Κλειστών
  • Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist