Η ζωή του Μητροπολίτη Αλέξανδρου – Το συγκινητικό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου, οι χοροί και το αφιερωματικό βίντεο (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Εκδήλωση τιμής, για τα 30 χρόνια Αρχιερατείας του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ.κ. Αλέξανδρου, πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο, Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Τρίπολης.

Πέρα από τις προγραμματισμένες ομιλίες, ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα μετέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, στην ομιλία του για τη συμπλήρωση των 30 αυτών χρόνων έργου του Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας, ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στη δημιουργία αυτής της εκδήλωσης, ενώ για τα 30 χρόνια που συμπλήρωσε στις 5 Μαΐου, τόνισε πως βρίσκεται σε ένα σεληνόφως που μόνο ο Θεός ξέρει αν θα είναι θερινό και άρα μακρύ σε διάρκεια ή χειμερινό, δηλαδή, σύντομο.

Ο Σεβασμιότατος, δε δίστασε να απαγγείλει αποσπασματικά και ένα ποίημα του, που είχε πει στο σχολείο, επηρεασμένος από ένα αφιερωματικό βίντεο που προβλήθηκε γι αυτόν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με εικόνες από την παιδική του ηλικία ως σήμερα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, περιελάμβανε επιπλέον, εκκλησιαστικούς ύμνους υπό τη διεύθυνση του κ. Γεωργαρά αλλά και χορούς από το χορευτικό συγκρότημα των απανταχού Παπαραίων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει γίνει προσπάθεια συλλογής του προσωπικού αρχείου του Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξανδρου, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και ένα σχετικό λεύκωμα.