Επιστολή κληρικών προς τον Αρχιεπίσκοπο για την παρέλαση «υπερηφάνειας» των ομοφυλοφίλων στην Αθήνα

Loading...


Το παρακάτω κείμενο εστάλη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως έκφραση της ποιμαντικής αγωνίας κληρικών εν όψει της προγραμματισμένης για το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 παρέλασης υπερηφανείας των ομοφυλοφίλων στην Αθήνα.

26 Μαίου 2014
Προς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Κύριον κ. Ιερώνυμον Πρόεδρον της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Εις Αθήνας

Μακαριώτατε Πάτερ και Δέσποτα,

Γνωρίζοντας καλά την αγάπη σας για την Εκκλησία του Χριστού και παράλληλα θλιβόμενοι ως μέλη του σώματός Του για όσα τεκταίνονται στην πολύπαθη πατρίδα μας, λάβαμε την απόφαση να απευθυνθούμε σε σας ως πνευματικό μας πατέρα, θέτοντας υπ’ όψιν σας ένα ιδιαιτέρως σοβαρό και επείγον ζήτημα.

Όπως θα έχετε πληροφορηθεί, κατά την 14η Ιουνίου 2014 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πόλη μας παρέλαση υπερηφανείας από μέλη της Λεσβιακής, Γκέι, Αμφισεξουαλικής και Τρανσεξουαλικής (LGBT) κοινότητας της Αθήνας. Φέτος μάλιστα συμπληρώνεται μία δεκαετία τοιούτων εκδηλώσεων, του Θεού έτι μακροθυμούντος επί ταίς αμαρτίαις ημών.
Η ανωτέρω ομοφυλοφιλική κοινότητα δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην πόλη μας, μαχόμενη υπέρ του δημοκρατικού δήθεν δικαιώματός της στην ισότητα και τον σεβασμό της διαφορετικότητας. Κύριο σκοπό υπάρξεως και δράσης της εν λόγω κοινότητας, αποτελεί η ικανοποίηση εκ μέρους της Πολιτείας όλων των αντίθεων αιτημάτων της, στα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται «η επέκταση του Οικογενειακού Δικαίου έτσι ώστε να παρέχεται ουσιαστική ισότητα και πρόσβαση στον πολιτικό γάμο και το σύμφωνο συμβίωσης στα ζευγάρια του ίδιου φύλου, η ισότιμη πρόσβαση στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, την παρένθετη μητρότητα, την υιοθεσία και γονεικότητα σε LGBT ζευγάρια, η εισαγωγή μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες με ισότιμη αναφορά σε σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου» κ.α.

Όπως κάθε ορθόδοξος πιστός η και απλώς εχέφρων πολίτης μπορεί να αντιληφθεί, εδώ έχουμε να κάνουμε με την επίσημη προβολή της πλέον βδελυκτής για τον Θεό αμαρτίας ως ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής και του αντικοινωνικού αιτήματος γενικής καταξίωσης μίας άλλης έκφρασης της «διαφορετικότητας» πέραν της φυσιολογίας που έθεσε ο Δημιουργός μας.
 
Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπ’ όψιν μας όλα όσα παραθέσαμε ανωτέρω, φρονούμε  ταπεινά ότι η Εκκλησία οφείλει να διατρανώσει την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο γεγονός. Δεν έχουμε το δικαίωμα να λεγόμαστε χριστιανοί, ενώ επιτρέπουμε στον σοδομισμό να παρελαύνει ανά τας ρύμας της πόλεως καυχώμενος για την αμαρτωλότητά του και απαιτώντας τον σεβασμό μας και την αναγνώρισή του. Γι’ αυτό τον λόγο, σας υποβάλλουμε ορισμένες προτάσεις σχετικά με τον τρόπο αντίδρασής  μας σε αυτή την μισόθεη λαίλαπα:
 
1) να πραγματοποιηθούν αγρυπνίες ανήμερα της παρέλασης σε όσους περισσότερους ναούς της Αρχιεπισκοπής είναι εφικτό. Μάλιστα, να προηγηθεί ευρεία διαφήμισή τους, ώστε να γίνει γνωστό τοις πάσι˙
2) να χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών του κέντρου της Αθήνας πένθιμα κατά την  ημέρα και την ώρα της νοσηρής παρέλασης˙  
3) να οργανωθεί ειδική ημερίδα στην οποία σοβαροί ομιλητές θα αναλάβουν να ομιλήσουν για την ομοφυλοφιλία προβάλλοντας με σαφήνεια την ορθόδοξη διδασκαλία επ’ αυτής˙
4) να τυπωθεί ειδικό φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου αναφερόμενο στην ομοφυλοφιλία και την ορθόδοξη θεώρησή της, και να διανεμηθεί σε όλους τους ναούς της Αρχιεπισκοπής˙
 5) να υπάρξει συνοδική καταδίκη των εκδηλώσεων της ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας.

 Ευχόμαστε, συμμεριζόμενος την αγωνία μας ως ποιμένων των λογικών  προβάτων του Χριστού, να εισακούσετε την δέησή μας και να οργανωθεί σύντομα η δέουσα αντίδραση της Εκκλησίας μας σε αυτές τις αντίχριστες δημόσιες εκδηλώσεις. 

Μετά βαθυτάτου σεβασμού,
Οι υπογράφοντες (κατ’ αλφαβητική σειρά):
π. Αθανάσιος Αττάρτ, Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλαιωτίσσης
π. Βασίλειος Βολουδάκης, Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πευκακίων
π. Πασχάλης Γρίβας, Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πευκακίων
π. Ιωάννης Δρογγίτης, Ι. Παρεκκλ. Αγ. Δημητρίου Πλάκας
π. Ιερώνυμος Μαγιλιάν, Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου Ορφανοτροφείου Χατζηκώστα
π. Γεώργιος Σχοινάς, Ι. Παρεκκλ. Αγ. Δημητρίου Λουμπαρδιάρη
π. Ηλίας Φρατσέας, Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πευκακίων
π. Γεώργιος Χάας, Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πευκακίων