Εν μέσω σύγχυσης ξεκινάει την Τρίτη η Ιεραρχία-Τι συμβαίνει με την εισήγηση Άνθιμου;

Loading...


Εν μέσω σύγχυσης ξεκινάει την Τρίτη η Ιεραρχία….Ενώ από την περασμένη Παρασκευή ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ξεκαθάρισε πως ΔΕΝ θα κάνει εισήγηση για το θέμα της Μητρόπολης Φαναριοφαρσάλων, στην επίσημη ανακοίνωση της Συνόδου που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται αντίθετα πως ο κ. Άνθιμος θα κάνει εισήγηση με θέμα: «Παρουσίασις της προτάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου περί ιδρύσεως προσωποπαγούς Ιεράς Μητροπόλεως Φαρσάλων, αποσπωμένης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων»….

Υπενθυμίζεται όπως το «Αγιορείτικο βήμα» είχε αναφέρει προ μιας εβδομάδος πως ο κ. Άνθιμος είχε παραιτηθεί της εισηγήσεως με την εξής ανακοίνωση:   

«Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αναφορικά με το θέμα της αποσπάσεως τμήματος εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων για την ίδρυση προσωποπαγούς Ιεράς Μητροπόλεως Φαρσάλων, και σε σχέση με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί διχασμού της Ιεραρχίας για την διχοτόμηση της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος, ανακοινώνει ότι ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος με επιστολή του της 14-2-2014 προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος δηλώνει ότι διά λόγους υπηρεσιακούς παραιτείται από την παρουσίαση εισηγήσεως για το παραπάνω θέμα και παρακαλεί για την ανάθεσή της σε άλλον Συνοδικό Αρχιερέα.»

Κατα τα λοιπά όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, 

συνέρχεται την  Τρίτη 25 έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, σε έκτακτή της Συνέλευση η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

Το πρωί,  από ώρας 6:30 έως 8:30, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της  Ι­ε­ράς Μονής Πετράκη, ιερουργούντος του νεωτέρου τη τάξει  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Αργολίδος κ. Νεκταρίου.
Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες των Συνεδριάσεων με Εναρκτήρια  Ι­ε­ρά Ακολουθία στο Μεγα Συνοδικό. 

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της  Ι­ε­ράς Συνόδου της  Ι­ε­ραρ­χί­ας, θα  προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Θα ακολουθήσει η εκλογή της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τυπο.

      Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού  κ. Δανιήλ, με θέμα: «Ενημέρωσις περί του νέου προτεινομένου μεταλυκειακού προγράμματος εκπαιδεύσεως εις τα Εκκλησιαστικά Λύκεια». Θα ακολουθήσει συζήτηση επί της Εισηγήσεως.

Την Τετάρτη 26  Φεβρουαρίου, ώρα 9:00, θα  γίνει η  ανάγνωση και Επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας και θα ακολουθήσει η Εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, με θέμα: «Νέαι δυνατότητες αξιοποιήσεως της Εκκλησιαστικής Περιουσίας εν σχέσει προς τα της δεινής οικονομικής καταστάσεως των ευαγών Ιδρυμάτων της Εκκλησίας ημών». Θα ακολουθήσει συζήτηση επί της Εισηγήσεως.

Στη συνέχεια, θα παρουσιάσει την Εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, με θέμα: «Παρουσίασις της προτάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου περί ιδρύσεως προσωποπαγούς Ιεράς Μητροπόλεως Φαρσάλων, αποσπωμένης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων» και θα ακολουθήσει  συζήτηση επί της Εισηγήσεως.

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, ώρα 9:00, θα  γίνει η  ανάγνωση και Επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας.  Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης, και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων.Ετικέτες