Βράβευση μαθητών για τον διαγωνισμό του πατρο-Κοσμά

Loading...


 Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με ιδιαίτερη χαρά ανακοίνωσε τα ονόματα των βραβευθέντων μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, με θέμα: «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια που διάβηκε ο πατρο-Κοσμάς: Η ζωή, το έργο και το μαρτύριο του αγίου Κοσμά του Αιτωλού».

Τα βραβεία δόθηκαν κατά σχολικές βαθμίδες (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) καί κατά κατηγορία (ποίηση-διήγημα-παραμύθι-δοκίμιο-μυθιστόρημα). Απονεμήθηκαν συνολικά γιά τίς τρεις πρώτες κατηγορίες σε μαθητές-μαθήτριες ή ομάδες τους δημοτικών σχολείων δέκα βραβεία. Σε μαθητές-μαθήτριες ἤ ὁμάδες τους γυμνασίου για την πρώτη και δεύτερη κατηγορία δεκατρία συνολικά βραβεία. Σέ μαθητές Λυκείων γιά τήν πρώτη, δεύτερη, τέταρτη καί πέμπτη κατηγορία δώδεκα βραβεία.

Η Ιερά Σύνοδος ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στην διεξαγωγή αὐτού του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και ειδικότερα:

α. Όλους τους μαθητές, για την μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή τους, οι οποίοι εμεμπνευσμένοι από την φωτεινή και αγιασμένη προσωπικό-τητα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού κατέθεσαν το έργο τους στην Ειδική Συνοδική Επιτροπη Πολιτιστικής Ταυτότητος.
β. Τους Υπευθύνους της Πρωτοβάθμιας και Δευτερο-βάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τους Καθηγητές, οι οποίοι προέβαλαν πρός τους μαθητές την διεξαγωγή του Διαγωνι-σμού.
γ. Τους Διδασκάλους και Καθηγητές από όλη την Ελ-λάδα, οι οποίοι αποτέλεσαν μέρος της Ειδικής Συνοδικής Επι-τροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, κατέβαλαν κόπο και εργά-σθηκαν αμερόληπτα και υπεύθυνα για την αξιολόγηση των πονημάτων των μαθητών.

Με Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα λάβουν Έπαινο συμμετοχής όλοι όσοι συμμετείχαν στόν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό. Επίσης στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις ο επιχώριος Μητροπολίτης θα απονείμει στους βραβευθέντες μαθητές το Τιμητικό Βραβείο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μαζί με Εικόνα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και ειδικό Τόμο από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει στη Μητροπολιτική του Περιφέρεια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεσθε στον Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστι-κής Ταυτότητος, Πανοσιολογιώτατο Ἀρχιμανδρίτη π. Βαρθο-λομαίο Αντωνίου – Τριανταφυλλίδη, στα τηλέφωνα: 210 – 7272212 – 213.  Ετικέτες