Αρχιεπίσκοπος στον νέο Μητροπολίτη Ελασσώνας: «Μπορεί οι άνθρωποι που σήμερα σε ασπάζονται να σε προδώσουν»

Loading...


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Να εναποθέσει τα τάλαντά του στην Αγία Τράπεζα για το κοινό καλό κάλεσε το νέο Μητροπολίτη Ελασσώνος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. κ. Ιερώνυμος κατά την χειροτονία του στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου της οδού Ψαρών, παρουσία των Μητροπολιτών …

Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ, Μηθύμνης Χρυσοστόμου, Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου Ιακώβου, Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου Δωροθέου, Κερκύρας και Παξών Νεκταρίου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Θηβών και Λεβαδείας Γεωργίου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, Ζακύνθου Διονυσίου, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου, Κίτρους και Κατερίνης Γεωργίου, Ιωαννίνων Μαξίμου, των Επισκόπων Διαυλείας Γαβριήλ, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Σαλώνων Αντωνίου. Παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι του Δήμου Ελασσώνος, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτη Ελασσώνος κυρό Βασίλειο λέγοντας πως ήταν ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης με μεγάλη καρδιά, ενώ απευθυνόμενος προς το νέο Μητροπολίτη τόνισε πως «άρχοντες και λαός της Ελασσώνας ζήτησαν να διαδεχθείς εσύ τον μακαριστό γιατί τα τάλαντα που σου έδωσε ο Θεός τα αύξησες στον προσωπικό σου αγώνα και δεν τα χρησιμοποίησες για προσωπικό σου όφελος, αλλά τα έθεσες για το καλό του κόσμου. Έτσι, λοιπόν, να καταθέτεις τα χαρίσματά σου στην Αγία Τράπεζα, για να πολλαπλασιάζονται και να τα προσφέρεις για το κοινό καλό, όπως ο Απόστολος Παύλος, του οποίου τη μνήμη η Εκκλησία τιμά σήμερα.

Μιλώντας για τα προβλήματα και τις δυσκολίες της εποχής ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «η Εκκλησία δεν είναι μουσειακός χώρος. Χρειάζεται με κατάλληλο τρόπο, ήσυχο και ήρεμο να επεμβαίνει στα προβλήματα της καθημερινής ζωής. Χρέος του κάθε Ιεράρχη είναι να παρεμβαίνει». Ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας «να είσαι έτοιμος γιατί μπορεί οι άνθρωποι που σήμερα σε ασπάζονται και σου εύχονται να σε πληγώσουν και να σε προδώσουν».

Ο νέος Μητροπολίτης Ελασσώνος Χαρίτων ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεραρχίας και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του προκατόχου του, ενώ υπογράμμισε πως καλείται να συνεχίσει το λαμπρό έργο του μακαριστού Μητροπολίτου. Μιλώντας για το λαό της Ελασσώνας τόνισε πως «θα είναι στο πλάι όλων σαν αδελφός». Ετικέτες