Ένταξη του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου «των Όπλων» στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ένας ευσεβής πόθος πολλών Αθηναίων της περιοχής των Κάτω Πατησίων άρχισε νά υλοποιείται από την περασμένη Τρίτη, 21 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, με το ανύστακτο πατρικό ενδιαφέρον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, την ουσιαστική αρωγή των διατελεσάντων Πρωτοσυγκέλλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και νυν Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νέας Ιωνίας καί Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, αλλά και την άοκνη μέριμνα του νυν Πρωτοσυγκέλλου π. Συμεών Βολιώτη, επετεύχθη η ένταξη του, εξαιρετικής καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας, Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου «των Όπλων» στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013, για την συντήρηση και αποκατάσταση αυτού.

Μετά από την απαιτούμενη και χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία, την περασμένη Τρίτη και ώρα 6.00 μ.μ. ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τέλεσε, σε κλίμα ενθουσιασμού και σεμνής μεγαλοπρέπειας, τον Αγιασμό εν όψει της επικείμενης ενάρξεως των έργων. Μετά την τελετή, ο ίδιος, μετέφερε την ευλογία του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου μας και, αφού συνεχάρη τους ανθρώπους της εταιρείας, η οποία ανέλαβε το έργο, τους προέτρεψε να θεωρήσουν αυτό περισσότερο ως διακονία, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους Ενορίτες να αγκαλιάσουν με ζεστασιά την όλη προσπάθεια.
Στην αντιφώνησή του ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ευχαρίστησε θερμώς, στο πρόσωπο του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου, τον Μακαριώτατο και ευχήθηκε για την ευόδωση των έργων.
Τέλος, η έναρξη των εργασιών αναμένεται μετά τις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις της μνήμης του Αγίου Δημητρίου.


 Ετικέτες