Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Κανείς δεν θα εξαναγκασθεί να εμβολιασθεί

Με εγκύκλιό της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου συστήνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στους πιστούς της Μεγαλονήσου, αλλά, όπως χαρακτηριστικά τονίζει: «Ασφαλώς κανείς δε θα αναγκαστεί να εμβολιαστεί».

H Αρχιεπισκοπή αναφέρει ότι: «Τις δύσκολες αυτές στιγμές, που η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει τις εντεινόμενες τουρκικές απειλές και επιβουλές με την προσπάθεια επιβολής νέων τετελεσμένων στην Αμμόχωστο ειδικά και στο Κυπριακό ζήτημα γενικότερα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ανθρώπινες ζωές ή να ταλαιπωρούνται αφάνταστα συνάνθρωποί μας, λόγω της αμέλειας και της αδιαφορίας μας στην τήρηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας από τη νόσο».
Μεταξύ άλλων αναφέρει για τον εμβολιασμό την απόφαση της Ιεράς Συνόδου από την 1η Δεκεμβρίου του 2020 όπου αναφερόταν: «Η Ιερά Σύνοδος … χωρίς να ασπάζεται τη συνωμοσιολογία που αναπτύσσεται γύρω από αυτό το θέμα, και αφού άκουσε με προσοχή τους ειδικούς επιστήμονες που κάλεσε προς τούτο αποφάσισε να συστήσεις στους πιστούς να εμβολιασθούν, εφόσον το συγκεκριμένο εμβόλιο συστήνουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες Υγείας του Κράτους. Δεν είναι δυνατόν να αποδώσουμε κανενός είδους συμφέροντα στις Ιατρικές Υπηρεσίες Υγείας του Κράτους παρά μόνο την έγνοια τους για την υγεία του λαού».

Διευκρινίζεται στη συνέχεια της Εγκυκλίου ότι: «Ασφαλώς κανείς δε θα αναγκαστεί να εμβολιαστεί. Τονίζουμε όμως ότι η αγάπη και η μέριμνα μας για την προστασία των άλλων επιβάλλουν τον εμβολιασμό. Όσοι αποφασίσουν να εμβολιασθούν ας μην επιβαρύνουν τη συνείδησή τους με ανεδαφικές και αντιεπιστημονικές προλήψεις. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα και να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά όσο το δυνατό πιο σύντομα η πανδημία».

Ενώ καταλήγει η Εγκύκλιος «Είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να υπερβούμε τον ατομισμό, τον εγωκεντρισμό, τις φοβίες και τις προκαταλήψεις και να συστρατευθούμε με κάθε δυνατό τρόπο, στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, υπακούοντας προθύμως στις ιατρικές μας υπηρεσίες. Αυτό επιτάσσει το χριστιανικό μας καθήκον το οποίο αποτελεί την εκπλήρωση της ύψιστης εντολής της αγάπης προς τον κάθε άνθρωπο».

Δείτε την Εγκύκλιο:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «Δεν έχουμε πρόθεση να διαχωρίσουμε τους πολίτες»

«Πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι να διαχωρίσει τους πολίτες σε εμβολιασμένους ή μη. Θέλω να το επαναλάβω: Ο σεβασμός μας είναι δεδομένος προς το δικαίωμα επιλογής του κάθε πολίτη», τόνισε στο διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό ο Πρόεδρος της Κύπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. «Με υπευθυνότητα και ο καθένας ξεχωριστά να πάρουμε την υπόθεση της ζωής και της υγείας όλων στα δικά μας χέρια. Σας εμπιστεύομαι, γιατί δοκιμαστήκαμε σε χειρότερες από τη σημερινή κρίση και όλοι μαζί καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε. Μαζί θα τα καταφέρουμε και πάλι», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

orthodoxianewsagency.gr