• Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου, 2025
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ News
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ News

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «H Εκκλησία επαινεί τον υγιή πατριωτισμό»

Newsroom από Newsroom
22/11/2025 | 16:00
σε ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ
88
SHARES
325
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025, στο ΡΙΚ παρουσία της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, τιμήθηκε η εκπομπή «Αμύνεσθαι Περί Πάτρης», η οποία φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας στα τηλεοπτικά δρώμενα του τόπου.

Η εκπομπή ετοιμάζεται από το ΡΙΚ σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ και βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα στις 26 Νοεμβρίου του 2000, ημέρα Κυριακή. Με σαφείς αναφορές στη διαχρονική σχέση Εκκλησίας και πατρίδας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος χαιρέτισε την εκδήλωση, υπογραμμίζοντας ότι στην ιστορία της Εκκλησίας «η έννοια της πατρίδος, όχι μόνον αναγνωρίζεται, αλλά και ευλογείται και καθαγιάζεται».
Υπενθύμισε ότι ο Απόστολος Παύλος διδάσκει πως ο Θεός «εποίησεν εξ ενός αίματος παν έθνος ανθρώπων», ενώ ο Χριστός «έκλαυσεν επί την Ιερουσαλήμ», δείχνοντας ότι η αγάπη προς την πατρίδα είναι βαθιά ριζωμένη στη χριστιανική παράδοση.


Τόνισε πως «η επίγεια πατρίδα για μάς τους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς είναι συντονισμένη στο πνεύμα της ουράνιας πατρίδας», καθώς «το χώμα της είναι ποτισμένο με το αίμα των μαρτύρων» και η ιστορία της «γραμμένη με τα διδάγματα και τις θυσίες των αγίων». Υπενθύμισε ότι η Εκκλησία υπήρξε σταθερός στυλοβάτης των εθνικών αγώνων, αφού αυτοί διεξήχθησαν «υπέρ πίστεως και πατρίδος».

Σε ό,τι αφορά την εκπομπή «Αμύνεσθαι Περί Πάτρης», ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Γεώργιος επισήμανε ότι η επέτειος των 25 ετών «δεν αναφέρεται απλώς σε έναν αριθμό», αλλά σε μια πορεία που «σφράγισε την ενημέρωση γύρω από θέματα άμυνας, ασφάλειας και πατριωτικής αγωγής». Εξήρε τη συμβολή της στην ανάδειξη του έργου της Εθνικής Φρουράς και των προκλήσεων της εθνικής ασφάλειας «με σοβαρότητα και αξιοπιστία».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Πέτρο Κωνσταντίνου, στον οποίο «αξίζουν συγχαρητήρια» για τη διατήρηση μιας εκπομπής «υψηλού κύρους και αξιοπιστίας». Κλείνοντας, ευχήθηκε η εκπομπή να συνεχίσει να αποτελεί «πολύτιμη πηγή ενημέρωσης, έμπνευσης και πατριωτικού φρονήματος», συμβάλλοντας σε μια κοινωνία «που θα αγωνίζεται και θα τιμά την Πατρίδα».

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια της Εκπομπής «Αμύνεσθαι Περί Πάτρης»:
«Στην όλη ιστορία του Χριστιανισμού η έννοια της πατρίδος, όχι μόνον αναγνωρίζεται, αλλά και ευλογείται και καθαγιάζεται από την Εκκλησία. Ο Απ. Παύλος μιλώντας στον Άρειο Πάγο διδάσκει ότι η ύπαρξη εθνών και επίγειων πατρίδων ανάγεται στον Θεό: «Εποίησεν (ο Θεός) εξ ενός αίματος παν έθνος ανθρώπων κατοικείν επί παν το πρόσωπον της γης, ορίσας προστεταγμένους καιρούς και τας οροθεσίας της κατοικίας αυτών» (Πρ. 17,26). Ο ίδιος ο Χριστός, ως άνθρωπος, δεν απαρνείται την αγάπη προς την πατρίδα του. Έτσι, «έκλαυσεν επί την Ιερουσαλήμ» προβλέποντας την καταστροφή της. Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέγει ότι «ουδέν πατρίδος γλυκύτερον».

Και η Εκκλησία επαινεί τον υγιή πατριωτισμό και εύχεται όπως ο Θεός ευλογεί τους άρχοντας, «νίκας χορηγών αυτοίς κατά των πολεμίων» και όπως διαφυλάσσει τας Χριστιανικάς πόλεις «εκ βαρβαρικής αλώσεως» και «εκ παντοίων κινδύνων». Στη Θεία Λειτουργία του Μ.Βασιλείου προσευχόμαστε όπως ο Θεός «επισκιάζει επί την κεφαλήν αυτών( των πιστών βασιλέων, ή αρχόντων) εν ημέρα πολέμου….και υποτάσσει αυτοίς πάντα τα βάρβαρα έθνη τα τους πολέμους θέλοντα».

Η επίγεια πατρίδα για μάς τους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς είναι συντονισμένη στο πνεύμα της ουράνιας πατρίδας. Οι δρόμοι της είναι αποστολοβάδιστοι. Το χώμα της είναι ποτισμένο με το αίμα των μαρτύρων της πίστεως και αγιασμένο από τους τάφους που δέχτηκαν τα τίμια λείψανά τους. Τα βουνά και οι κάμποι της είναι στολισμένοι με μοναστήρια και εκκλησίες, τα σκηνώματα της πίστης μας. Η Ιστορία της είναι γραμμένη με τα διδάγματα και τις θυσίες των αγίων. Έτσι η επίγεια πατρίδα ανάγει τον άνθρωπο προς τα άνω, συντελεί στη δημιουργία μιας κοινωνίας της οποίας οι πολίτες γίνονται ουρανοπολίτες.

Έντονα διαποτισμένη με θρησκευτικό χαρακτήρα, λοιπόν, η έννοια της πατρίδας. Γι’ αυτό και η Εκκλησία πάντα πρωτοστάτησε στους εθνικούς αγώνες, αμυντικούς και απελευθερωτικούς. Ήδη τον 7ο αιώνα στην Κωνσταντινούπολη, αποκρούοντας τους Αβάρους, οι Έλληνες επικαλούνται και έχουν ως υπέρμαχον στρατηγόν την Θεοτόκον.

Ο όρκος της Φιλικής Εταιρείας αλλά και της ΕΟΚΑ γίνεται «εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Aδιαιρέτου Τριάδος». Οι εθνικοί αγώνες όλοι γίνονται «υπέρ πίστεως και πατρίδος».

Στην Κύπρο η Εθναρχούσα Εκκλησία διοργάνωσε, χρηματοδότησε και ηγήθηκε, δια του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, τον εθνικοαπελευθερωτικό μας αγώνα. Πάντοτε η Εκκλησία θα ενδιαφέρεται και θα εκφέρει λόγο για το εθνικό μας θέμα, αφού ξέρει ότι Ελληνισμός και Χριστιανισμός είναι πάντα έννοιες ενωμένες αδιάσπαστα, όπως στον Χριστό είναι ενωμένες η θεία και ανθρώπινη φύση «ασυγχύτως, αχωρίστως, αδιαιρέτως».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζω, απόψε, με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη συμπλήρωση 25 χρόνων συνεχούς και αδιάλειπτης παρουσίας της εκπομπής «Αμύνεσθαι Περί Πάτρης» στο κρατικό κανάλι της χώρας μας. Η επέτειος αυτή δεν αναφέρεται απλώς σε έναν αριθμό ή μια χρονική περίοδο. Είναι ο απολογισμός μιας πολύχρονης πορείας που σφράγισε την ενημέρωση γύρω από θέματα άμυνας, ασφάλειας και πατριωτικής αγωγής.

Από την έναρξη της η εκπομπή υπηρέτησε με συνέπεια την αποστολή της: να αναδεικνύει το έργο της Εθνικής Φρουράς, να παρουσιάζει με αντικειμενικότητα τις προκλήσεις της εθνικής ασφάλειας και να καλλιεργεί στους πολίτες γνώση, υπευθυνότητα και εθνική συνείδηση. Με σοβαρότητα και αξιοπιστία, ανέδειξε τις αξίες της φιλοπατρίας, της προσφοράς, της πειθαρχίας και της αφοσίωσης που χαρακτηρίζουν όσους υπηρετούν την κατεχόμενη Πατρίδα μας.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλη την ομάδα της εκπομπής, αλλά ιδιαίτερα στον παρουσιαστή και αρχισυντάκτη της, κ Πέτρο Κωνσταντίνου, ο οποίος στην πορεία αυτών των 25 ετών, με επαγγελματισμό, και αίσθημα ευθύνης, διατήρησε μιαν εκπομπή υψηλού κύρους και αξιοπιστίας, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του κοινού.

Με την ευκαιρία της σημερινής επετείου, εκφράζω τις εγκάρδιες ευχές μου για ακόμη περισσότερα δημιουργικά χρόνια, με την ίδια αφοσίωση, την ίδια ποιότητα και το ίδιο ήθος που χαρακτήρισαν την εκπομπή σε όλη της την πορεία. Είθε η εκπομπή «Αμύνεσθαι Περί Πάτρης» να συνεχίσει να αποτελεί πολύτιμη πηγή ενημέρωσης, έμπνευσης και πατριωτικού φρονήματος, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια μιας κοινωνίας που θα αγωνίζεται και θα τιμά την Πατρίδα, προετοιμάζοντας με κάθε προσφερόμενο τρόπο την απελευθέρωσή της.»

Στόχος της εκπομπής είναι η εξύψωση του αγωνιστικού φρονήματος του κυπριακού ελληνισμού στην ημικατεχόμενη πατρίδα μας και η προβολή των δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα η εκπομπή, λόγω των γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών εξελίξεων, ασχολείται ευρέως με θέματα άμυνας και στρατηγικής, με φιλοξενούμενους ακαδημαϊκούς, διεθνολόγους και στρατιωτικούς που αναλύουν σε βάθος όλες τις εξελίξεις.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος τόνισε ότι η εκπομπή «Αμύνεσθαι Περί Πάτρης» αποτελεί σταθερή πηγή ενημέρωσης για τα θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Είπε επίσης ότι η εκπομπή αυτή ετοιμάζεται και παρουσιάζεται από τον Πέτρο Κωνσταντίνου με συνέπεια, επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς και στη συνεργασία που αναπτύσσει η Κυπριακή Δημοκρατία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συμμετοχή στον κανονισμό SAFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση στηρίζει ουσιαστικά την Εθνική Φρουρά και επενδύει στη συνεχή αναβάθμισή της σε θέματα εξοπλισμού και υποδομών και σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι όλα τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για τη χώρα για την επίτευξη του στόχου της εμπέδωσης πρωτίστως του αισθήματος της ασφάλειας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η εκπομπή σφράγισε την ενημέρωση για θέματα άμυνας, ασφάλειας και πατριωτικής αγωγής. Σημείωσε επίσης ότι από την έναρξή της η εκπομπή υπηρέτησε με συνέπεια την αποστολή της να αναδεικνύει το έργο της Εθνικής Φρουράς και να παρουσιάζει με αντικειμενικότητα τις προκλήσεις της εθνικής ασφάλειας, καλλιεργώντας στους πολίτες γνώση, υπευθυνότητα και εθνική συνείδηση.

Διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να συνεχιστεί συμβάλλοντας στην καλλιέργεια μιας κοινωνίας που θα αγωνίζεται και θα τιμά την πατρίδα, προετοιμάζοντας με κάθε προσφερόμενο τρόπο την απελευθέρωσή της.

Σε χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Σταύρος Γεωργιάδης, τόνισε ότι, ως Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, το ΡΙΚ έχει χρέος να υπηρετεί την ενημέρωση με υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα. Πρόσθεσε ότι η εκπομπή «Αμύνεσθαι Περί Πάτρης» ενσαρκώνει αυτόν τον ρόλο με συνέπεια και σοβαρότητα, ιδιαίτερα σε μια εποχή που η πατρίδα μας εξακολουθεί να βιώνει τις συνέπειες της τουρκικής κατοχής.

Δικαίως, λοιπόν, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, η εκπομπή αυτή έχει καταξιωθεί ως σημείο αναφοράς στα ζητήματα άμυνας.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Ειδήσεων και Επικαίρων, Πέτρος Κωνσταντίνου, ο οποίος για 25 χρόνια ετοιμάζει και παρουσιάζει την εκπομπή, τόνισε ότι, ενόσω υπάρχει η κατοχή, αυτή η εκπομπή είναι και αναγκαία και απαραίτητη, γιατί υπενθυμίζει τους κινδύνους και τις απειλές του Τούρκου εισβολέα και κατακτητή.

Είπε επίσης ότι την ίδια ώρα υπενθυμίζει ότι πρέπει να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη των κατεχόμενων εδαφών μας και να συνεχίσουμε τον αγώνα για απελευθέρωση της μαρτυρικής μας πατρίδας.

Τον Πέτρο Κωνσταντίνου τίμησαν για την προσφορά του στην άμυνα το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ.

Απονέμοντας την τιμητική πλακέτα, ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας εξήρε το έργο και την αποστολή της εκπομπής, ενώ ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Νεόφυτος Παχουλίδης, επιδίδοντας την τιμητική πλακέτα, τόνισε ότι η εκπομπή συμβάλλει στην εξύψωση του αγωνιστικού φρονήματος του κυπριακού ελληνισμού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Πρέσβης της Ελλάδος, υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλοι επίσημοι.

(Με πληροφορίες από ΡΙΚ)





Ετικέτες: Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Share35Tweet22ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

Στόλισαν και φέτος με πορτοκάλια τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας

Επόμενο άρθρο

Πέντε έτη από την κοίμηση του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου

Σχετικά Άρθρα

«52α Χριστούγεννα σε μοιρασμένη Κύπρο»: Σκληρό μήνυμα Γεωργίου για κατοχή, “αναλγησία ισχυρών” και το όριο των υποχωρήσεων

από Γιώργος Θεοχάρης
23/12/2025 | 13:35

Κύπρος: Με φόντο τα πεντηκοστά δεύτερα Χριστούγεννα υπό τουρκική κατοχή, η Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Γεωργίου επαναφέρει στο προσκήνιο το “βαθύ κυπριακό...

Εκκλησία της Κύπρου: Εκδηλώσεις Ιεράς Συνόδου για τα 1700 έτη από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο

από Newsroom
16/12/2025 | 10:30

Εκκλησία της Κύπρου: Στα πλαίσια της εορτασμών που διοργάνωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου για την επέτειο των...

Κύπρος: Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην Αθηαίνου

από Newsroom
13/12/2025 | 18:00

Κύπρος: Την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2025, επ’ ευκαιρία των εορτασμών για τα 1700 χρόνια από τη σύγκληση της Α΄ Οικουμενικής...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  στο Google News

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 138k Subscribers
  • 2k Subscribers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ -ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

27 Δεκεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Στέφανος ο Πρωτομάρτυρας και Αρχιδιάκονος

από Newsroom
27 Δεκεμβρίου, 2025

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Στεφάνου, του Αρχιδιακόνου και Πρωτομάρτυρος τιμά σήμερα, 27 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Στέφανος...

Περισσότερα

ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ

3 Μαΐου, 2010

ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ

7 Μαΐου, 2010

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

Άγιοι Ανάργυροι: Η Θαυματουργή Προσευχή υπέρ υγείας των Αγίων Αναργύρων

1 Νοεμβρίου, 2024

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου 2025 – Άγιοι Δισμύριοι Μάρτυρες που κάηκαν στη Νικομήδεια

27 Δεκεμβρίου, 2025

Χριστούγεννα μέσα στον παγετό του κόσμου: όταν ο Θεός κατεβαίνει χαμηλά για να μας σηκώσει ψηλά- Τι είπε ασκητής στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 

26 Δεκεμβρίου, 2025

Προσευχή για ύπνο (Αγίου Εφραίμ του Σύρου)

4 Ιανουαρίου, 2021

Φανάρι – Σόφια σε κοινή πορεία: Ισχυρό μήνυμα ενότητας της Ορθοδοξίας από το Συλλείτουργο Βαρθολομαίου και Δανιήλ

27 Δεκεμβρίου, 2025

Προσευχή υπέρ κεκοιμημένων

14 Ιανουαρίου, 2017

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα στην Ι.Μ. Βεροίας
  • Πόλεμος προ των πυλών; Τα F-35 στην Τουρκία απειλούν ευθεία σύγκρουση με το Ισραήλ – Συναγερμός από Wall Street Journal
  • Ιερά Αγρυπνία Πρωτοχρονιάς 2026 και Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου στο Αγιορειτικό Μετόχι Βύρωνα
  • Εγκαίνια Ορθόδοξης μαρτυρίας στη Βόρεια Ουγκάντα: Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και μήνυμα ενότητας από την Αφρική
  • Η πρώτη χειροτονία του Μητροπολίτη Κονίτσης Αλεξίου – Μήνυμα ευθύνης από την ακριτική Κόνιτσα
  • Αγία Γη σε οριακό σημείο: Η έκθεση-καταγγελία των Πατριαρχών, η κραυγή των Χριστιανών και το μήνυμα προς κυβερνήσεις και ισχυρούς
  • Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist