Χρυσόστομος Κύπρου:» Όσοι έκλεψαν να πάνε φυλακή»

Loading...


«Όλα στο φως» διαμηνύει ο Αρχιεπίσκοπος αναφορικά με την έκθεση της Επιτροπής Θεσμών για τα αίτια, που οδήγησαν στην καταστροφή της κυπριακής οικονομίας.

«Η Εκκλησία δεν θα επιθυμούσε ποτέ κάποιος να βρεθεί στη φυλακή, όμως, πρόσθεσε ότι κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες όσοι έχουν κλέψει θα πρέπει να πάνε φυλακή. Δεν πρέπει η δικαιοσύνη να χαριστεί σε κανένα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Εντείνονται οι αντιδράσεις κομμάτων αναφορικά με τα ευρήματα της έκθεσης ενόψει της συζήτησης, που θα γίνει, επί του θέματος, την ερχόμενη Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής.

Το κυπριακό σύστημα απονομής δικαιοσύνης βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης στην ιστορία του, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου.

Αν δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες και στα αιτήματα του λαού, δεν είναι απλώς ότι δεν θα δικαιωθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού αλλά θα κινδυνεύσει με κατάρρευση το ίδιο το πολίτευμα και όχι απλώς το πολιτικό σύστημα.

«Η Κυβέρνηση Χριστόφια δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι ακριβώς διαδραματιζόταν και η Κυβέρνηση Αναστασιάδη επέλεξε το δρόμο που υπέβαλλαν οι προσταγές των Ευρωπαίων ιδεολογικών εταίρων της», δήλωσε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης.

Οι πολιτικές δυνάμεις εκτιμούν ότι τα ευρήματα της εν λόγω έρευνας μπορούν ν’ αποτελέσουν ένα επιπρόσθετο εργαλείο για τις ανακριτικές και διωκτικές αρχές, ώστε οι υπαίτιοι της οικονομικής τραγωδίας να προσαχθούν τάχιστα ενώπιον της δικαιοσύνης.Ετικέτες