Υποστήριξη πατέρα Στυλιανού στην εκκλησία Απ.Βαρνάβα Μεσόγης

Loading...


Συνάντηση αντιπροσωπείας με Μητροπολίτη Πάφου

Τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο αναμένεται να επισκεφτούν σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Κίνησης υποστήριξης υπέρ της παραμονής του πατέρα Στυλιανού στην εκκλησία του Απόστολου Βαρνάβα της Μεσόγης , και αντιπροσωπείας του Κοινοτικού Συμβουλίου Μεσόγης μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου να μετακινήσει τον ιερέα της κοινότητας , πατέρα Στυλιανό , σε άλλη κοινότητα της επαρχίας Πάφου.

Στην συνάντηση η αντιπροσωπεία της Μεσόγης θα παραδώσει στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο τις υπογραφές που έχουν συγκεντρώσει στο οποίο περιλαμβάνεται το 99% των κατοίκων της κοινότητας που επιθυμεί την παραμονή του ιερέα.

Η Λίζα Παπαγρηγορίου εκπρόσωπος της Κίνησης υποστήριξης υπέρ της παραμονής του πάτερ Στυλιανού και του Κοινοτικού Συμβουλίου Μεσόγης, σημείωσε ότι ο ιερέας ανήκει σε αυτή την κοινότητα και ότι οι κάτοικοι δεν συμφωνούν με την ενδεχόμενη απομάκρυνση του. Είναι κρίμα , πρόσθεσε , να δοκιμάζεται ο χριστιανισμός τέτοιες μέρες με αυτό τον τρόπο.

Η κ Παπαγρηγορίου ανέφερε πως πρόσφατα εκπρόσωπος της Κίνησης αλλά και του Κοινοτικού Συμβουλίου επισκέφτηκαν τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο ο οποίος τους είχε αναφέρει , ότι η μετακίνηση του πάτερ Στυλιανού από την εκκλησία του Απόστολου Βαρνάβα της Μεσόγης γίνεται στο πλαίσιο των γενικών ανακατατάξεων .

Σύμφωνα με την κ Παπαγρηγορίου ο πάτερ Στυλιανός είναι ο ιερέας της εκκλησίας του Απόστολου Βαρνάβα της Κοινότητας της Μεσόγης εδώ και 16 χρόνια και πρωτοστάτησε στην δημιουργία της, ενώ – όπως είπε- έχει επιτελέσει απίστευτο κοινωνικό έργο .

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν περίπου 130 διαμαρτυρόμενοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του ιερού ναού Αποστόλου Βαρνάβα στη Μεσόγη κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της παραμονής του ιερέα της κοινότητας.

Οι κάτοικοι, προανήγγειλαν και συνέχιση κλιμακούμενων κινητοποιήσεων εάν δεν ακυρωθεί η πρόθεση για μετακίνηση του ιερέα της κοινότητας τους. Στο χώρο της εκδήλωσης , η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, αισθητή ήταν και η παρουσία της αστυνομίας .

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος , ερωτηθείς σχετικά ανακοίνωσε πως το θέμα θα εξεταστεί στην συνάντηση που θα πραγματοποιήσει  σήμερα το πρωί στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου με τα μέλη της Εκκλησιαστικής επιτροπής, του Κοινοτάρχη Μεσόγης Γεώργιο Χρίστου και μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί από την Κοινότητα και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β προκειμένου να μεσολαβήσει υπέρ της αναίρεσης της απόφασης του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παρέστη και ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας. Ετικέτες