Νέα Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Αμμοχώστου

Loading...


Μετά από απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας- Αμμοχώστου θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην πόλη της Αμμόχωστου αυτή την Κυριακή, από τις 7:30π.μ μέχρι τις 10:30π.μ.

Πρόκειται για τη δεύτερη λειτουργία που θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία που οι Έλληνες Ορθόδοξοι δεν είχαν πρόσβαση για πολλές δεκαετίες.

Η τελετή που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενη μήνα ήταν η πρώτη μετά από 56 χρόνια και  χαρακτηρίστηκε ως η πολυπληθέστερη τελετή   που παρακολούθησαν οι Ελληνο-Κύπριοι πιστοί από το 1974.

Την Κυριακάτικη  Θεία Λειτουργία θα τιμήσει και ο Πανιερωτάτος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείος και αναμένεται να παρευρεθεί και ο Δήμαρχος της Αμμόχωστου κ. Αλέξης Γαλανός καθώς και μέλη του Συμβουλίου.

Η Επισκοπή δήλωσε πως μια φορά το μήνα θα τελείται μια Ακολουθία στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Αμμόχωστο. Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν στις 7:15πμ από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου είχε εγκαταληφθεί από το 1957 λόγω της διακοινοτικής βίας.

Ο Δήμος Αμμόχωστου και η Επιτροπή της Εκκλησίας ανέλαβαν την ευθύνη να πραγματοποιούνται τακτικά Λειτουργίες. Εθελοντικά συμβάλουν και οι ντόπιοι οι οποίοι θέλουν να δουν ένα σπάνιο κομμάτι πολιτιστικής κληρονομιάς να διατηρείται.

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού, ένα επιβλητικό κτίσμα, χρίστηκε τον 14ο αιώνα, και κατά τη διάρκεια της Βενετσιάνικης κυριαρχίας χρησιμοποιούνταν ως αίθουσα συναυλιών. Είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες εκκλησίες στα Κατεχόμενα, ωστόσο λόγω της υγρασίας έχουν καταστραφεί οι εικόνες και οι τοιχογραφίες.