Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: «Οι μαθητές να καταστούν χρήσιμοι πολίτες και καλοί Χριστιανοί»

Loading...


Γεύμα στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού παρέθεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, μέσα στα πλαίσια της στενής συνεργασίας της Εκκλησίας της Κύπρου με το Υπουργείο.

Παρόντες ήταν οι Επιθεωρητές και οι Διευθυντές των Σχολείων, τα οποία λειτουργούν σε ενορίες και κοινότητες που υπάγονται στην αρχιεπισκοπική περιφέρεια.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την παιδεία και τόνισε ότι κοινός στόχος όλων είναι η μόρφωση και ηθικοπνευματική καλλιέργεια των νέων μας, ώστε να καταστούν χρήσιμοι πολίτες για την Πατρίδα και καλοί Χριστιανοί για την Εκκλησία. Επιπλέον, ευχαρίστησε όλους για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν για την εκπαίδευση των νέων μας. Ο Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για το ενδιαφέρον του αλλά και για τα φιλόξενα αισθήματα που έχει η Εκκλησία της Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια του γεύματος, έγινε ενημέρωση των Διευθυντών για το Μαθητικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, υπό το γενικό τίτλο «Η πνευματική διάσταση της βίας και παραβατικότητας» και συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για την καλύτερη δυνατή προσφορά προς τους νέους.Ετικέτες