Μαθητές Λυκείου στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Loading...


Την Τρίτη, 8 Απριλίου 2014, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, δέχθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, 40 μαθητές μαζί με τους 10 συνοδούς καθηγητές από το Α΄ Λύκειο Αλίμου.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά τα παιδιά στην Κύπρο και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Αναφέρθηκε στο πρόβλημα κατοχής από τους Τούρκους που αντιμετωπίζει η Κύπρος τα τελευταία χρόνια και συνεχάρη τους υπευθύνους για την πρωτοβουλία τους να φέρουν τα νέα παιδιά στην μαρτυρική Κύπρο για να δουν και να ψηλαφίσουν από κοντά την Ιστορία αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο υπεύθυνος καθηγητής του Περιβαλλοντικού Προγράμματος, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδρομή, κ. Δημήτριος Βασιλείου ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο εκ μέρους των παιδιών για την ευκαιρία που είχαν να τον δουν και να δεχθούν τις πατρικές ευχές του.

Επίσης ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε ότι στη φετινή σχολική χρονιά γίνεται προσπάθεια να γίνει γνωστή στους μαθητές η συμμετοχή και προσφορά της Κύπρου σε όλους τους αγώνες του έθνους.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι σημαντική και μία βιωματική προσέγγιση του θέματος με διάφορες δραστηριότητες μεταξύ των οποίων και η εκπαιδευτικού χαρακτήρα επίσκεψη στην Κύπρο.

Ακολούθως έγινε ανταλλαγή δώρων και οι μαθητές επισκέφτηκαν τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.