Μαζί…Αρχιεπίσκος και Μουφτής για το κοινό καλό!

Loading...


Τη βούληση να συνεργαστούν, ώστε να επιστρέψουν οι καλές μέρες στο νησί, εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, ο οποίος παρακάθισε σε γεύμα με τον Μουφτή των Τουρκοκυπρίων Talip Atalay, στην κατεχόμενη Λευκωσία.

«Έχουμε αποφασίσει ότι θα εργαστούμε μαζί, ούτως ώστε να έρθει ξανά εκείνη η καλή συνεργασία, που είχε ο λαός μας, Τούρκοι και Έλληνες, Μαρωνίτες και Αρμένιοι», είπε ο Αρχιεπίσκοπος προβαίνοντας σε δηλώσεις πριν από την έναρξη του γεύματος.

Είπε πως γίνεται «προσπάθεια ο ένας να πλησιάσει τον άλλο και να συμβάλουμε όλοι, ούτως ώστε να έρθει η χαρά στα πρόσωπα όλων των Κυπρίων και η αγάπη να πρυτανεύσει στο νησί μας».

Εξέφρασε την πεποίθηση πως «όταν βασιλεύει η αγάπη, όλα τα προβλήματα λύνονται», προσθέτοντας πως «αυτός είναι ο στόχος μας και εργαζόμαστε όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση».

Είπε ακόμα πως «ό,τι εξαρτάται από την πλευρά μας θα το κάνουμε ούτως ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες στο νησί», για να προσθέσει ότι «οι πολιτικοί ηγέτες, όταν μας βλέπουν να συνεργαζόμαστε, θα συνεργαστούν και εκείνοι».Ετικέτες