Κύπρου Χρυσόστομος: Αμερικανοί επενδυτές ενδιαφέρονται για το Λήδρα Πάλας

Loading...


Της Θεοδώρας Ματσαϊδώνη

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, Αμερικανοί επενδυτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ενοικίαση και λειτουργία του Λήδρα Πάλας στην Λευκωσία. Η Εκκλησία κατέχει την μερίδα του λέοντος όσον αφορά την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου, το οποίο και πρότεινε με δική της πρωτοβουλία στους Αμερικανούς επενδυτές όταν εκείνοι ανέφεραν στην συνάντησή τους ότι ενδιαφέρονταν να αγοράσουν παραθαλάσσια γη με σκοπό την ανοικοδόμηση ξενοδοχείων.

Αφού είδαν το κτίριο, οι επενδυτές εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την αξιοποίηση του. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε εξ’ αρχής ότι δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει η Εκκλησία στο ιστορικό Λήδρα Πάλας. Στόχος είναι να ενοικιαστεί μακροπρόθεσμα το κτίριο ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό για την επισκευή και αναπαλαίωση του.
«Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε το ξενοδοχείο να καταστραφεί, να το συντηρήσουμε και να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας, διευκρινίζοντας ότι η Αρχιεπισκοπή αναζητά να το πετύχει αυτό μέσω ενός μεγάλου ξένου ομίλου.

Ο Μακαριώτατος ανέφερε πως στο παρελθόν είχε υπάρξει ξανά ενδιαφέρον γα το μέρος από ξένους επενδυτές αλλά η συνεργασία δεν είχε καρποφορήσει
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας, μέχρι το 1974 ήταν ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Πρωτεύουσας, το οποίο αποτελούταν από 94 δωμάτια. Το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε από τον Γερμανοεβραίο αρχιτέκτονα Benjamin Günsberg και κτίστηκε μεταξύ του 1947 και του 1949.Ετικέτες