Κάθετα ενάντια του σύμφωνου συμβίωσης η Εκκλησία Κύπρου

Loading...


Ως κατοχύρωση των δικαιωμάτων χιλιάδων συμπολιτών μας χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών το Σύμφωνο Συμβίωσης, το νομοσχέδιο το οποίο προωθήθηκε σήμερα στη Βουλή για εξέταση.

Εκ διαμέτρου αντίθετη η άποψη της Εκκλησίας με τον Αρχιεπίσκοπο να δηλώνει ευθαρσώς πως όσοι επιλέξουν να συνάψουν το Σύμφωνο δεν θα έχουν την ευλογία του.

Ως στρέβλωση που καιρός ήταν να διορθωθεί, υπεραμύνθηκε του Συμφώνου Συμβίωση που ενέκρινε χθες το υπουργικό Συμβούλιο, ο καθ’ύλην αρμόδιος υπουργός για το θέμα Σωκράτης Χάσικος.

«Ήταν επιβεβλημένη η ανάγκη κάλυψης αυτού του νομοθετικού κενού που υπήρχε, και δεν θα μπορούσε η Κυβέρνηση, αλλά και η Βουλή, να αποφεύγει ή να αγνοεί ή να σφυρίζει αδιάφορα», δήλωσε ο κ.Χάσικος.

Καμία κατοχύρωση δικαιώματος αναγνωρίζει η Εκκλησία, που «αφορίζει» την πιθανή υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή, ανήμερα της υποβολής του στο Σώμα.

«Αυτό το πράγμα αντίκειται όχι μόνο στους χριστιανικούς αλλά και στους φυσικούς νόμους!», δήλωσε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.
Το αγαπάτε αλλήλους δεν μπορεί να είναι νόμος που έχει μόνο γράμμα και όχι πνεύμα αντιτάσσει η κυβέρνηση και μερίδα πολιτών.

Ακόμα και σε περιπτώσεις ομόθρησκων ετερόφυλων ζευγαριών, οι Εκκλησία δεν αποδέχεται τη συμβίωση εκτός θρησκευτικού γάμου, καθώς αυτή είναι η μόνη δέσμευση που ανάγεται στη σχέση Χριστού-Εκκλησίας, εξηγεί ο Μητροπολίτης Πάφου.

«Απαράδεκτη η απλή συμβίωση. Δεν έχει κανένα πνευματικό στοιχείο πολύ περισότερο όταν αφορά ομοφυλόφιλους», δήλωσε ο Μητροπολίτης.

Δεν έχουν την ευλογία της Εκκλησίας όσοι επιλέξουν να…επισημοποιήσουν το δεσμό τους μέσω του Συμφώνου Συμβίωσης, ξεκαθάρισε εμφαντικά και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, παρόλο που ξεκαθάρισε ότι ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του.

Πάντως το νομοσχέδιο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, και τα μέλη του Σώματος αναμένεται λίαν συντόμως να ξεκινήσουν τη συζήτηση επ’αυτού.
 Ετικέτες