«Η Τουρκία τα θέλει όλα» στο Κυπριακό δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος

Loading...


Λευκωσία: Επιφυλάξεις για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, διότι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Τουρκία τα θέλει όλα». «Εάν η Αγκυρα δεν μειώσει τις απαιτήσεις της, δεν πρόκειται να υπάρξει λύση», σημείωσε, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος εκτιμά τον αγώνα που κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για επίτευξη έντιμης συμφωνίας, η οποία να εξασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού στη γή των πατέρων του.

Πρόσθεσε ότι ο Μουσταφά Ακκιντζί είναι «καλόβολος και διαπραγματεύεται». Διερωτήθηκε ωστόσο κατά πόσον η Άγκυρα θα τον αφήσει απερίσπαστο να προχωρήσει σε συμφωνία για το Κυπριακό.

Για Θεολογική Σχολή

Σχετικά με τη Θεολογική Σχολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί φέτος τους πρώτους φοιτητές και πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει δεχτά 20 άτομα ενώ απώτερος στόχος είναι η εισδοχή συνολικά 25 φοιτητών το χρόνο.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας εξήγησε πως εξαιτίας του έντονου ενδιαφέροντος από χώρες της μέσης Ανατολής να γνωρίσουν την ελληνορθόδοξη θρησκεία, όπως ανέφερε, αποφασίστηκε όπως από τους 25 φοιτητές οι 15 να είναι Κύπριοι και οι υπόλοιποι υπήκοοι ξένων χωρών.

Όσον αφορά τους μελλοντικούς αποφοίτους ο Μακαριότατος εξήγησε πως απώτερος στόχος είναι οι μισοί να γίνουν κληρικοί και οι άλλοι μισοί θεολόγοι.
 Ετικέτες