Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Ζοφερά τα οικονομικά της Εκκλησίας της Κύπρου

Loading...


Η άλλοτε πανίσχυρη οικονομικά κυπριακή εκκλησία με ακίνητα φιλέτα σε όλη την Κύπρο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο… χρεοκοπίας – Ο κκ Χρυσόστομος δήλωσε πως πρέπει να γίνουν περικοπές σε όλους τους τομείς, χωρίς να εγκαταλειφθεί το φιλανθρωπικό έργο

Ως ζοφερή περιέγραψε την οικονομική κατάσταση της Εκκλησίας της Κύπρου, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι καλύτερη από πέρυσι.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Εκκλησία δεν θα εγκαταλείψει το φιλανθρωπικό έργο της, όμως θα πρέπει να γίνουν περικοπές σε όλους τους τομείς.

Μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, στην οποία εξετάστηκαν τα οικονομικά της, ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι η Εκκλησία καταρτίζει πενταετές σχέδιο για την απόσβεση των χρεών της, ενώ θα προχωρήσει και σε επενδύσεις.

Απαντώντας σε επικρίσεις για το πόθεν έσχες, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία δεν έχει να κρύψει ή να φοβηθεί οτιδήποτε.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η Εκκλησία της Κύπρου είναι γνωστή για την τεράστια ακίνητη περιουσία της. Είναι άλλωστε γνωστό ότι στην κατοχή της βρίσκονται κεντρικά ακίνητα, όπως το ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

Μάλιστα πριν λίγο καιρό είχε προκληθεί και σκάνδαλο στη Μεγαλόνησο όταν έγινε γνωστό ότι από την Αρχιεπισκοπή πωλήθηκε στη σύζυγο του προέδρου Αναστασιάδη, Άντρη Αναστασιάδου, οικόπεδο-«φιλέτο» έκτασης 1.739 τ.μ. στην πιο ακριβή περιοχή της Λεμεσού, προς 500.000 ευρώ.