Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Εγώ ασκώ διοίκηση στα οικονομικά και σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει

Loading...


του Μανώλη Καλατζή

Έξω από τα… ράσα του βγήκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, και παρενέβη σε ζωνταντή τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ.

Αφορμή ήταν οι καταγγελίες της Συντονιστικής Επιτροπής της προσφυγικής κοινότητας Τράχωνα, για «δανεισμό» μεγάλου ποσού (από τον Αρχιεπίσκοπο) από καταθέσεις της Εκκλησίας της Παναγιάς του Τράχωνα, χωρίς τα χρήματα να επιστραφούν.

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, ο Λευτέρης Κόκκινος κατήγγειλε ότι αντί της επιστροφής των χρημάτων ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε χρεόγραφα της Ελληνικής Τράπεζας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, τόνισε ότι διαχειριστής όλων των ενοριών και ιδιαίτερα των εξωκκλησιών, είναι η Ιερά Αρχιεπισκοπή, προειδοποιώντας ότι θα παύσει την Εκκλησιαστική Επιτροπή της Παναγίας του Τράχωνα. Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι η Αρχιεπισκοπή έχει ανάγκη από ρευστότητα και γι’ αυτό ζήτησε τα χρήματα από την επιτροπή της προσφυγικής κοινοτητας Τράχωνα.

Υπέδειξε δε ότι ασκεί διοίκηση και είναι ο διαχειριστής των οικονομικών και «σε όποιον δεν αρέσει να ανοίξει την πόρτα να φύγει» όπως είπε. Προειδοποίησε επίσης ότι θα πάρει όλα τα χρήματα από το λογαριασμό της Εκκλησίας της Παναγίας του Τράχωνα. Το ποσό ανέρχεται στις 450.000 ευρώ.Ετικέτες