Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: «Δεν έχουμε τίποτε να τους δώσουμε, διότι οι Τούρκοι πήραν τα πάντα και πρέπει να δώσουν»

Loading...


Την εκτίμηση ότι σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των συνομιλιών θα παίξει η τουρκική πλευρά, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Μιλώντας στην Γιαλιά της Πάφου μετά το πέρας της τέλεσης των εγκαινίων του αρχαιολογικού χώρου της Γεωργιανής Μονής της Παναγίας της Χρυσογιαλλιώτισας, ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστιανιανής και Πάσης Κύπρου Χρυσόστομος Β’ ανέφερε πως “οι Τούρκοι θέλουν τα πάντα”.

Εμείς είπε χαρακτηριστικά, δεν έχουμε τίποτε να τους δώσουμε διότι πήραν τα πάντα και πρέπει να δώσουν.

Αν δεν δώσουν συνέχισε, δεν πιστεύω ότι μπορούμε να φθάσουμε στο τέλος, προσθέτοντας πως εμείς “ευχόμεθα να φτάσουμε στο τέλος και να είναι καλό, να ζήσουν ευτυχισμένοι και Έλληνες και Τούρκοι στην γη των πατέρων τους”.

Πρόσθεσε ωστόσο πως αυτό εξαρτάται περισσότερο από την άλλη πλευρά και όχι από μας. Καλή θέληση έχουμε είπε, και αν δείξουν και οι άλλοι καλή θέληση μπορούμε να φτάσουμε στο τέλος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά για την οικονομία και κατά πόσο θα ανατείλουν καλύτερες μέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Β’ εξέφρασε την αισιοδοξία του και εκτίμησε ότι θα ανατείλουν.

Ας μην λέμε μεγάλα λόγια πρόσθεσε, λέγοντας πως τα “ μακρά κοντά γινήκανε” και εκτίμησε πως ο λαός θα αρχίσει να βλέπει την πρόοδο.

Ας μην προστρέχουμε κατέληξε, λέγοντας πως ο λαός μας θα δει και έργα και θα ζήσει πιο άνετα απ’ ό,τι ζει σήμερα.