• Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 2026
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
Βήμα Ορθοδοξίας
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
Βήμα Ορθοδοξίας

Τι θέλουν να πετύχουν οι Τούρκοι – Γιατί ξαφνικά αναζωπυρώνουν την ένταση στο Αιγαίο

Newsroom από Newsroom
02/05/2022 | 16:31
Ενημερώθηκε: 02/05/2022 16:40:26
σε ΕΙΠΑΝ
134
SHARES
497
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Πρώτο θέμα στην εσωτερική πολιτική ατζέντα έγιναν πάλι τα Ελληνοτουρκικά, μετά τις μαζικές υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών που μέσα σε λίγες ώρες την προηγούμενη Τετάρτη πέταξαν πάνω από 22 ελληνικά νησιά, μεταξύ των οποίων η Ρόδος, η Σάμος, η Κως, η Λέρος, η Κάρπαθος, η Κάλυμνος, τα Ιμια και το Καστελόριζο, καταγράφοντας 41 πτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος και 168 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου!

Η επιλογή της ηγεσίας της Αγκυρας να δώσει οδηγίες στους πιλότους των τουρκικών F-16 να κάνουν «σουρωτήρι» τον ελληνικό εναέριο χώρο προκάλεσε συναγερμό στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών. Είναι ενδεικτικό ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, αφού τα τουρκικά μαχητικά είχαν κάνει 15 υπερπτήσεις σε Λειψούς, Αρκιούς, Σάμο, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Φούρνους και Οινούσσες, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε εκτάκτως τον πρεσβευτή της Τουρκίας για να του υποβάλει διάβημα διαμαρτυρίας. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα των προειδοποιήσεων της Αθήνας, ότι οι τουρκικές προκλήσεις όχι μόνο παραβιάζουν την ελληνική κυριαρχία, αλλά και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών στο Αιγαίο; Μέσα σε τέσσερις ώρες από την ελληνική διαμαρτυρία, από τις 17.17 μέχρι τις 21.15 το βράδυ της Τετάρτης, τα τουρκικά F-16 έκαναν ακόμη 26 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, κουρελιάζοντας κάθε έννοια καλής γειτονίας και αποδεικνύοντας ότι οι προφορικές διαβεβαιώσεις του Ταγίπ Ερντογάν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 13 Μαρτίου, για «ήρεμο καλοκαίρι» στο Αιγαίο δεν διήρκεσαν πολύ.


«Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό», σχολίασε υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή που μίλησε στο «ΘΕΜΑ», την ώρα που συνεχίζονταν οι τουρκικές υπερπτήσεις. Η ελληνική αντίδραση για την αντιμετώπιση των 18 τουρκικών F-16, 10 εκ των οποίων πετούσαν οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος, ήταν η απογείωση μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής σε αριθμό ίσο ή και μεγαλύτερο των εισβολέων. Παρά τον αριθμό των 168 παραβιάσεων, σημειώθηκαν μόνο δύο εμπλοκές, αφού οι Τούρκοι πιλότοι αρκούνταν στην τακτική του κλεφτοπόλεμου και των πτήσεων πάνω από ελληνικό έδαφος και δεν επιδείκνυαν διάθεση να προκαλέσουν εικονικές αερομαχίες με τους Ελληνες χειριστές.

Αναθεωρητική ατζέντα

Η επιλογή των νησιών πάνω από τα οποία πέταξαν τα τουρκικά F-16 δείχνει ότι η αναθεωρητική ατζέντα της Αγκυρας επικεντρώνεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων. Αρκιοί, Λειψοί, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ρω, Καστελόριζο, Καλόλιμνος, Ιμια, Τέλενδος, Κάλυμνος, Σύμη, Ρόδος, Λέρος, Κως, Στρογγύλη, Νίσυρος, Χάλκη, Κάρπαθος και Πρασονήσι ήταν τα νησιά του συγκροτήματος της Δωδεκανήσου πάνω από τα οποία πέταξαν τα τουρκικά F-16 την προηγούμενη Τετάρτη.

«Οι Τούρκοι θα πιέζουν όσο θεωρούν ότι τους παίρνει μέχρι να πειθαναγκάσουν την ελληνική πλευρά σε αυτό που θέλουν να κερδίσουν», παρατηρεί έμπειρος διπλωματικός παράγοντας με τον οποίο συνομίλησε το «ΘΕΜΑ», προεξοφλώντας ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «θα κάνει τα ίδια, πότε με περισσότερη και πότε με λιγότερη ένταση, όσο δεν του δίνουμε αυτά που θέλει».

Την επομένη του μαζικού κύματος των 41 τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία δεν έστειλε ούτε ένα μαχητικό στο Αιγαίο, επιβεβαιώνοντας ότι η Αγκυρα μπορεί να αυξομειώνει την ένταση, να απειλεί και να δημιουργεί κλίμα πρόκλησης θερμού επεισοδίου κατά βούληση.

Παρατηρώντας τους χάρτες με τα νησιά πάνω από τα οποία πέταξαν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, είναι εύκολο να διαπιστωθεί η τρομακτική συγκέντρωση ισχύος σε ένα μικρό γεωγραφικό χώρο και οι προφανείς κίνδυνοι πρόκλησης ατυχήματος.

Την επομένη του αρνητικού ρεκόρ των 41 υπερπτήσεων και 168 παραβιάσεων, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε νέο, έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα.

Ο γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, απευθυνόμενος στον Τούρκο πρεσβευτή, επισήμανε ότι η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική και παραβατική συμπεριφορά, η οποία παραβιάζει την ελληνική κυριαρχία, είναι απολύτως καταδικαστέα και απαράδεκτη και προειδοποίησε ότι με μονομερή ευθύνη της Τουρκίας οι ενέργειες αυτές δημιουργούν κλίμα ιδιαίτερης έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών, παρά τις προσπάθειες βελτίωσης.

Η δεύτερη αντίδραση στις τουρκικές προκλήσεις ήταν η απόφαση να μετατεθούν για το μέλλον οι συζητήσεις για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που οι κύριοι Μητσοτάκης και Ερντογάν είχαν συμφωνήσει να διεξαχθούν αυτή την περίοδο.

Το βασικό μήνυμα αποτροπής ήρθε από το ΓΕΕΘΑ που έδωσε εντολή να αναπτυχθούν στις επιχειρησιακές θέσεις οι οποίες προβλέπονται από τα σχέδια μάχης όλα τα αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Μετά την εκτίμηση του βαθμού ετοιμότητας της ελληνικής αντιαεροπορικής ομπρέλας με συστήματα που αν απαιτηθεί μπορούν να εγκλωβίσουν στα ραντάρ τους άγνωστα ίχνη, όπως τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδια πτήσης, το ΓΕΕΘΑ έδωσε οδηγίες για πραγματοποίηση εκπαιδευτικής άσκησης.

Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι επιχείρησαν να κάνουν το άσπρο μαύρο και όχι μόνο αρνήθηκαν ότι πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά, αλλά κατηγόρησαν την Αθήνα για παραβίαση του… τουρκικού εναέριου χώρου!

«Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε προβοκατόρικες πτήσεις κοντά στις ακτές της χώρας μας μεταξύ 26-28 Απριλίου 2022, παραβιάζοντας επανειλημμένα τον τουρκικό εναέριο χώρο στα Δίδυμα, στην Ντάτσα και στην περιοχή του Ντάλαμαν. Η Πολεμική Αεροπορία μας απάντησε σε αυτές τις προβοκατόρικες πτήσεις και παραβιάσεις σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς.

«Οταν στρατιωτικοποιούνται αυτά τα νησιά, τότε κανένας δεν έχει δικαίωμα να πει κουβέντα απέναντι στις προσπάθειες της Τουρκίας που έχουν αμυντικό στόχο», είχε πει τη Μεγάλη Παρασκευή ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Tο τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Tubitak Marmara» εμφανίστηκε ξαφνικά ανάμεσα στη Σάμο και τις τουρκικές ακτές. Στον χάρτη φαίνονται οι κινήσεις του στην περιοχή, όπως αποτυπώθηκαν στο Traffic Marine

Η ισορροπία στη θάλασσα

Τα ελληνικά χωρικά ύδατα βόρεια της Σάμου παραβιάζει τις τελευταίες ημέρες το μικρό τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Tubitak Marmara» που κινείται στην περιοχή πραγματοποιώντας εργασίες αποτύπωσης των σεισμικών ρηγμάτων. Πρόκειται για τα ρήγματα που προκάλεσαν τον φονικό σεισμό της 30ής Οκτωβρίου του 2020 στη Σμύρνη. Οι επιστημονικές έρευνες για τη χαρτογράφηση των ρηγμάτων και την προσπάθεια υπολογισμού του σεισμικού δυναμικού της περιοχής ανοιχτά της Σάμου, σύμφωνα με τον παράκτιο σταθμό της Σμύρνης που εξέδωσε Navtex στις 18 Απριλίου, θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαΐου.

Το «Tubitak Marmara» δεν συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία και παρακολουθείται διακριτικά από μια ακταιωρό της τουρκικής Ακτοφυλακής. «Η φύση των τουρκικών ερευνών δεν μας ανησυχεί, πρόκειται για προσπάθεια καταγραφής του ρήγματος», ανέφερε στο «ΘΕΜΑ» αρμόδια πηγή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, επισημαίνοντας ότι τμήματα των εργασιών του «Tubitak Marmara», που κινείται με πολύ χαμηλή ταχύτητα μόλις 4 κόμβων, διεξάγονται σε περιοχή πάνω από ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το κρεσέντο των τουρκικών υπερπτήσεων δείχνει ότι το καθεστώς της Αγκυρας δεν έχει μεταβάλει τις σταθερές επιδιώξεις του για τη δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο. Σε μια περίοδο που ο Ταγίπ Ερντογάν και η Τουρκία προβάλλονται ως «έντιμοι διαμεσολαβητές» μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας με σκοπό τον τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεων, η διεθνής κοινότητα μοιάζει να υιοθετεί δημοσίως στάση παρατηρητή.

Στη διπλωματική σφαίρα είναι κοινό μυστικό ότι οι μετοχές της Αγκυρας έχουν ανέβει μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, αν και ο Ερντογάν τηρεί στάση επαμφοτερίζουσα, στηρίζοντας ταυτοχρόνως και τη Μόσχα αλλά και το Κίεβο. «Υπενθυμίζω ότι η Τουρκία δεν έχει ευθυγραμμιστεί με καμία από τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση και όλα τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ. Θέλω απλώς να επισημάνω ότι αυτό δεν συνιστά τυπική συμπεριφορά εκ μέρους μιας χώρας που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης την Πέμπτη, έχοντας δεξιά του την πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν.

protothema.gr


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το VIMAORTHODOXIAS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑΕλληνοτουρκικάΕλληνοτουρκικά ΝΕΑ
Share54Tweet34ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

Δένδιας: Ευχές στους Έλληνες μουσουλμάνους για χαρούμενο Μπαϊράμι

Επόμενο άρθρο

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Από την πρώτη ηλικία να περιφρουρείτε τα παιδιά με όπλα πνευματικά

Σχετικά Άρθρα

Μητροπολίτης Δημητριάδος: «Σπουδή στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο»

από Newsroom
18/03/2026 | 14:30

Μητροπολίτης Δημητριάδος: Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου τελέστηκε την Κυριακή 15/3, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Δ΄ Κατανυκτικός...

Πειραιώς Σεραφείμ: «Ο αποκρυφισμός οδηγεί σε πνευματική καταστροφή – Δαιμονική παγίδα ο μεντιουμισμός»

από Γιάννης Παπανικολάου
18/03/2026 | 12:30

Πειραιώς Σεραφείμ: Σαφές και ηχηρό μήνυμα προς τους πιστούς απευθύνει ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, προειδοποιώντας για τα ολέθρια αποτελέσματα...

Άρτης Καλλίνικος: Με τον Σταυρό πορευόμαστε προς την Ανάσταση

από Newsroom
18/03/2026 | 09:30

Άρτης Καλλίνικος: Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2026, το απόγευμα, στον βυζαντινό Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας πόλεως Άρτης, ετελέσθη ο...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 139k Subscribers
  • 2k Subscribers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

TOP NEWS

ΕΞΟΔΙΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΗΛΙΑ: Πόλεμος και ακυρώσεις πτήσεων μπλοκάρουν τις αποστολές – Παρόντες Οικουμενικός Πατριάρχης και Έλληνες Επίσκοποι

από Γιώργος Θεοχάρης
19 Μαρτίου, 2026

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΗΛΙΑΣ: Σε μια εξαιρετικά δύσκολη διεθνή συγκυρία, με φόντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις σοβαρές διαταραχές...

Περισσότερα

ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ

3 Μαΐου, 2010

ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ

7 Μαΐου, 2010

Ηλίας Β’: Ο ταπεινός Πατριάρχης που αναγέννησε την Ορθοδοξία – Η εξόδιος και οι μαρτυρίες ιεραρχών

18 Μαρτίου, 2026

19 Μαρτίου – Γιορτή σήμερα: Άγιοι Χρύσανθος και Δαρεία

19 Μαρτίου, 2026

18 Μαρτίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Κύριλλος Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων

18 Μαρτίου, 2026

Προσευχή υπέρ κεκοιμημένων

14 Ιανουαρίου, 2017

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

ΓΕΩΡΓΙΑ: Πρωθυπουργός και ΠτΔ στο λαϊκό προσκύνημα του σκηνώματος του χαριτωμένου Πατριάρχη-Χιλιάδες πιστοί στην Τιφλίδα 

19 Μαρτίου, 2026

Ενορίες με άδεια ταμεία – Ιερείς κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για τα λειτουργικά έξοδα των ναών- Σε αδιέξοδο τα χωριά 

16 Μαρτίου, 2026

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • Σύσκεψη στο Σπήλι για την προετοιμασία της Ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη
  • Στη φρεγάτα «Κίμων» ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος
  • Πατριάρχης Σερβίας: Ανεξίτηλο το αποτύπωμα του Πατριάρχη Ηλία σε ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο
  • Συλλυπητήρια επιστολή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την εκδημία του Πατριάρχη της Γεωργίας
  • Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Είθε ο Πατριάρχης Ηλίας Β’ να αναπαύεται «εν σκηναίς δικαίων»
  • Η ορκωμοσία του Αρχιμ. Παντελεήμονος Παπαεμμανουήλ στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ.
  • Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist