Θαύμα στη Μονή του Οσίου Δαυίδ! Ανέπαφο το μοναστήρι από τις φλόγες – Τι είπε ο Ηγούμενος Γέροντας Γαβριήλ

Επιμέλεια: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Με μια απέραντη ευγνωμοσύνη για το μεγάλο θαύμα της σωτηρίας της Μονής Οσίου Δαυίδ, επέστρεψαν σήμερα οι μοναχοί οι οποίοι αναγκάστηκαν χτες να εκκενώσουν το μοναστήρι και να πάρουν μαζί τους και τα Ιερά Λείψανα τα οποία από σήμερα βρίσκονται και πάλι στην θέση τους.

Οι μοναχοί είχαν εκκενώσει το μοναστήρι, μετά από κατεπείγουσα εντολή του Μητροπολίτη Χαλκίδας Χρυσόστομου. Έμειναν πίσω μόνο δύο Πατέρες μαζί με λίγους άνδρες της Πυροσβεστικής, για να διασφαλίσουν την απομάκρυνση των τίμιων λειψάνων και των ιερών εικόνων και το απόγευμα της ίδιας μέρας εκκένωσαν και αυτοί τον χώρο.

Οι εικόνες από την επιστροφή τους στο πολυαγαπημένο τους μοναστήρι, μιλούν από μόνες τους. Οι Πατέρες της Μονής φαίνονται συγκινημένοι, καταπονημένοι, με θλίψη για την καταστροφή του τόπου, αλλά και καρδιακή δοξολογία στο θαύμα του Οσίου Δαυίδ και του Οσίου Ιακώβου Τσαλίκη, που δεν άφησαν τη μονή τους να γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Ο Ηγούμενος Γέροντας Γαβριήλ, μιλώντας για το θαύμα της σωτηρίας της Μονής Οσίου Δαυίδ από την καταστροφική πυρκαγιά, είπε χαρακτηριστικά στο Ανατρεπτικό Δελτίο του Αlert:

«Είναι ένα Θαύμα του Θεού. Αυτό που είναι σπουδαίο και σημαντικό να πούμε είναι:

Μεγάλα τα της πίστεως κατορθώματα. Η Μονή του Οσίου Δαυίδ είναι ένα πνευματικό λιμάνι, στο οποίο κατέφευγαν και καταφεύγουν χιλιάδες πιστοί.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι όταν το πληροφορήθηκαν, προσευχήθηκαν στον Θεό για την σωτηρία της Μονής και ο Θεός άκουσε τις προσευχές τους και παρόλο που οι φωτιές με μέγεθος τεράστιο κάψανε γύρω από την Μονή τα πάντα, η Μονή, αυτή τη στιγμή, είναι ανέπαφος».