Φθιώτιδος Συμεών: Η εκκλησία στηρίζει την προσπάθεια της πολιτείας – Επιλέγουμε τη ζωή (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τους αρνητές μέσα στον κόλπο της εκκλησίας που παρακινούν τους πιστούς να μην εμβολιαστούν μίλησε ο Συμεών, Μητροπολίτης Φθιώτιδας.

«Προτιμώ να βλέπω το καλό και το θετικό και όχι το μεμονωμένο αρνητικό. Ο Ιερά Σύνοδος και η πλειοψηφία των κληρικών σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά έχει στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Πρόκειται μία προσπάθεια για ζωή. Έχουμε τη ζωή από τη μία και τον θάνατο από την άλλη. Επιλέγουμε τη ζωή. Αυτή την ώρα παλεύουμε με τα όπλα που έχουμε στα χέρια μας, τα πνευματικά και τα επιστημονικά, όπως το εμβόλιο, η μάσκα, η απόσταση, η υγειονομική αγωγή, η αποφυγή του συνωστισμού, όλα αυτά που συνθέτουν ένα υγειονομικό πολιτισμό», δήλωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί, ενώ κανένας κληρικός δεν έχει χάσει τη ζωή του μέχρι στιγμής.

«Ο κάθε πατέρας στην οικογένειά του χρησιμοποιεί το δικό του τρόπο. Στη δική μου Μητρόπολη δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος ανεμβολίαστος ιερέας. Η συντριπτική πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί. Επίσης, ως τώρα δεν έχουμε χάσει κανένα κληρικό από κορωνοϊό, ούτε έχει νοσήσει κάποιος τρόφιμος από τα γηροκομεία μας. Μάλιστα, στα γηροκομεία μας θα γίνει η τρίτη δόση. Δεν το καταφέραμε με τον βούρδουλα, αλλά με την αγάπη».

megatv.com