2014-2015, το τέλος και η αρχή ενός καινούργιου κόσμου

Loading...


Του πρεσβυτέρου Νικολάου Δαλαγιώργου

Στην προσμονή ενός νέου χρόνου, υποδεχόμαστε αυτόν με ανοιχτές καρδιές, νομίζοντας πως όλα είναι δυνατά στο διάβα του.

Οι δρόμοι γεμίζουν φωνές από γέλια και ευχές, περιμένοντας αυτή την χρονιά να πετύχουμε αυτό που δεν πετύχαμε την προηγούμενη.

Μοιάζει πολύ με μονοπάτι καλυμμένο με παρθένο χιόνι, που ούτε πατημασιά δεν έχει ακόμα σημαδέψει την λευκότητά του. Η νέα χρονιά πράγματι απλώνεται μπροστά μας σαν ένα απάτητο μονοπάτι που πρέπει ν’ ανθίσει με την καλοσύνη μας, τις καλές πράξεις μας και γενικά τον πλούτο της αγάπης που κρύβει ο κάθε Έλληνας στην ψυχή του. Από εμάς όμως εξαρτάται εάν για τους γύρω μας, τους εαυτούς μας αλλά και για τις επόμενες γενιές θα φτιάξουμε αυτόν τον δρόμο για τον Ουρανό ή για την αιώνια κόλαση, ή απλώς για την ανθρώπινη κόλαση της γης. Γιατί αυτή την κόλαση την ζούνε πολλοί συνάνθρωποί μας οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα δυσβάσταχτα βάρη.

Ξεχάσαμε την υγεία μας διότι την θεωρούμε δεδομένη, ξεχνώντας τον καρκίνο γύρω μας που θερίζει, τα τόσα εγκεφαλικά και καρδιακά από το άγχος και την στενοχώρια και το μόνο που κοιτάμε είναι τα χρήματα. Πουλάμε τα πάντα για τα χρήματα, τους φίλους, τις αξίες, τα πιστεύω μας γιατί θεωρούμε ότι τα παραπάνω χρήματα θα μας φέρουν την ευτυχία, πέφτοντας στο σφάλμα του Ιούδα, να κλέβουμε δηλαδή για να είμαστε λίγο πιο άνετα, ακόμα και να πουλάμε την ψυχή μας στον διάβολο. Ίσως φαίνεται υπερβολικό, όμως ήταν ερώτηση δημοσιογράφου εάν για να τα καταφέρουμε θα φτάσουμε στο σημείο να πουλήσουμε την ψυχή μας στον διάβολο! ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ, ΣΤΩΜΕΝ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΥ! Πώς είναι δυνατόν στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ χώρα μας να σκεφτόμαστε κατ’ αυτόν τον τρόπο!

Η ζωή μπορεί να μην φέρνει πάντοτε το διαφορετικό, όμως μπορούμε να είμαστε εμείς διαφορετικοί, να ανοίξουμε τον δρόμο για τον Ουρανό. Τα ίδια περιστατικά που συνέβησαν την περασμένη χρονιά, μπορεί να ξανασυμβούν αλλά θα είναι τελείως καινούρια, γιατί εμείς θα έχουμε αλλάξει. Μπορούμε να ζήσουμε διαφορετικά, με την προϋπόθεση να έχουμε ελπίδα, με την βεβαιότητα ότι ο Κύριός μας και αυτή την χρονιά θα μας οδηγήσει στο σωστό μέρος, με την πίστη ότι τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε καλύτερο από πριν, χωρίς την βοήθεια του Θεού. Ο Κύριός μας ο οποίος εφώτισε την καινούρια χρονιά, μας λέγει ότι δεν έχει δικό Του θέλημα, αλλά βάδισε στον κόσμο μας για να κάνει το θέλημα του Θεού Πατέρα, και να μας ενημερώσει ότι Χωρίς τον Θεό τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε από μόνοι μας. Άραγε τί βλέπουμε ενώ είμαστε τυφλοί και τι ακούμε ενώ δεν έχουμε ακοή;

Ας πορευθούμε αυτόν τον χρόνο ως ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, μ’ αυτήν την πίστη και την ελπίδα, μ’ αυτήν την πνευματική φλόγα. Ας δεχθούμε ο ένας τον άλλον και οποιονδήποτε ο Θεός μας στείλει στο δρόμο μας με αγάπη. Ας θυμηθούμε πόσους ανθρώπους διώξαμε από κοντά μας την περασμένη χρονιά επειδή δεν καταφέραμε να γεμίσουμε αγάπη, πόσοι άνθρωποι πέθαναν δυστυχισμένοι από αρρώστιες, σε ατυχήματα και πολέμους. Ας ψάλουμε «αιωνία η μνήμη» για όλους αυτούς και ας διατηρήσουμε στις καρδιές μας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη για τον Θεό για τις φανερές και αφανείς ευεργεσίες Του. Ας Ευλογήσει αυτό το Νέο Έτος και να το ζήσουμε με έκδηλη αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο.Ετικέτες