15Αυγουστος στην Ελασσώνα-Χαρακόπουλος: Η πίστη κράτησε όρθιο το έθνος Να διδαχθούμε από τα λάθη μας!

Loading...


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Λιβάδι Ελασσόνας, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 
«Ορθοδοξία και Ελλάδα είναι έννοιες αλληλένδετες μέσα στην ιστορία, με τη μια να συμπληρώνει την άλλη, ενώ οι μεγάλες εορτές της Εκκλησίας μας, όπως της Παναγίας, ανανεώνουν διαχρονικά την ελπίδα φωτίζοντας τις ζωές των πιστών. «Βόηθα Παναγιά» είναι η συνήθης επίκληση του λαού μας στις δυσκολίες της ζωής μας. Από τη Θεοτόκο αντλούμε πάντοτε δύναμη για να υπερβούμε τα μεγάλα εμπόδια που ορθώνονται εμπρός μας. Ιδιαίτερα σε περιόδους, όπως η σημερινή, που η πατρίδα περνά κυριολεκτικά δια πυρός και σιδήρου, μέσα από ωκεανό προκλήσεων που απειλούν το κράτος και τον ελληνισμό. Ας μην λησμονούμε ότι η πίστη ήταν αυτή που κράτησε όρθιο το έθνος μας στα ταραγμένα χρόνια. Όπως, επίσης, ότι τα καταφέραμε μόνον όταν ήμασταν ενωμένοι με καθαρό στόχο, με σχέδιο και υπομονή. Ο δρόμος που έχουμε να διαβούμε είναι πράγματι δύσβατος, και είναι εν μέρει αποτέλεσμα και δικών μας λαθών, δικών μας αυταπατών, ίσως και δικής μας αφέλειας στις μεγάλες υποσχέσεις και στα παχιά λόγια. Έχοντας, πλέον, όμως διδαχθεί από τα λάθη μας, τούτη τη φορά με μεγαλύτερη σύνεση και διαύγεια πνεύματος, μπορούμε να βγούμε νικητές, βάζοντας τα θεμέλια για μια νέα ημέρα για τον ελληνισμό».
 
Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν, επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Μαρία Μαμάρα, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνης Μπίσμπας, οι αντιδήμαρχοι κκ. Διονύσης Μπαλούκας, Δημήτρης Λέκκας, Γιάννης Σαπουνάς, και η κα Χρυσούλα Προβίδα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ κ. Φώτης Καραγκόγκος, ο σύμβουλος κ. Κώστας Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Γκατζούνης και πλήθος κόσμου.
 Ετικέτες