Ψωμιάδης: Είμαι παιδί της εκκλησίας και του μακαριστού Αρχ. Χριστόδουλου. Αν ζούσε δεν θα ήμασταν εδώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Της Σμαράγδας Μουλιάτη-βίντεο: Νίκος Μελιανός

Στην Πάτμο πέρασε ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές ο Παναγιώτης Ψωμιάδης . Ήρθε Δευτέρα 21 Ιουλίου και αναχώρησε Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014.Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το νησίΣτην παρακάτω συνέντευξη που έγινε χαλαρά στη Σκάλα κοντά στο λιμάνι, ο κ. Ψωμιάδης είπε:

Για την Πάτμο
Η έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη και η έλλειψη αεροδρομίου με εμπόδιζε να επισκεφθώ την Πάτμο αν και το ήθελεα από χρόνια, όπως και πολλούς άλλους βορειοελλαδίτες . Ήρθα προσκεκλημένος εδώ. Από τη Θεσσαλονίκη πήγα Χανιά μετά Κω αεροπορικώς και μετά με πλοίο ήρθα στην Πάτμο. Η επιστροφή θα γίνει με πλοίο στην Κω και από κει Αθήνα και μετά Θεσσαλονίκη. Δεν μπορεί η Πάτμος αυτό το συμβολικό νησί να μην έχει αεροδρόμιο. Εσείς να λύσετε το θέμα ακόμα και με δημοψήφισμα.
Εκτός από το Μοναστήρι και το Ιερό Σπήλαιο, τα καταπληκτικά αυτά μνημεία έχετε εκπληκτικά κολπάκια και νησάκια αλλά δεν έχουν υποδομές. Μια καντίνα να πιεις ένα ουζάκι, μια τουαλέτα, κ.λ.π.
Οι τιμές είναι καλές η φιλοξενία άψογη αλλά δεν γίνεται να σερβίρουν στην Πάτμο ψάρι ιχθυοτροφείου.

Για την πολιτική
Εξαιτίας του Σαμαρά είμαι εκτός Νέας Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να επανέλθω στην Νέα Δημοκρατία όπως είναι σήμερα. Δεν θα επανέλθω σε μια μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία σε Πολιτική Άνοιξη.
Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία που στήριξα. Είναι θέμα ότι αυτή τη στιγμή αυτή η συνταγή οδηγεί τον λαό στη γενοκτονία.
Θα επανέλθω μόνο αν επανέλθει ο Κώστας Καραμανλής στη Νέα Δημοκρατία.
Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στις τελευταίες ευρωεκλογές το κόμμα των Μουσουλμάνων πήρε 42%. Στα νησιά καθημερινά αποβιβάζονται Μουσουλμάνοι .
Στη Νέα Δημοκρατία με πρόδωσαν με εκμεταλλεύτηκαν. Αυτοί που ευεργετήθηκαν από μένα αποδείχτηκαν αγνώμονες .
Είχα μια λαμπρή πορεία. Είμαι παιδί της εκκλησίας και του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου. Αν ζούσε δεν θα ήμασταν εδώ.
Κάθε δύο χρόνια αξίζει τον κόπο να έρχομαι στην Πάτμο, έστω και για λίγο.

Ο κ. Ψωμιάδης επισκέφθηκε και προσκύνησε στην Ιερά Μονή Πάτμου, (φωτό) ξεναγήθηκε στο Μουσείο και μετά στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκάλυψης.

 Ετικέτες