Την επομένη της επίθεσης στον Πατριάρχη ο Αμβρόσιος «θυμήθηκε» τη βοήθεια από τους Ρώσους

Loading...


» Ελάτε να μας βοηθήσετε, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας»

Αλήθεια που το πάει ο Αμβρόσιος; Μια μέρα μετά την νέα επίθεση στον Οικ. Πατριάρχη και στους Αγιορείτες «θυμήθηκε» την ανάγκη της ρωσικής βοήθειας! Είναι τουλάχιστον περίεργη η χρονική συγκυρία που επέλεξε να το κάνει. Από τη μια να χτυπάει το Φανάρι κι από την άλλη να εναποθέτει τις ελπίδες του στη ρωσική βοήθεια. Κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να τον…παρεξηγήσει! 

Βέβαια για όσους παρακολουθούν την πορεία του, η στάση αυτή δεν ξενίζει και ιδιαίτερα μιας και περυσι τον Ιούνιο αμέσως μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα είχε ξεσπαθώσει κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη χαρακτηρίζοντάς τον «διχαστικό» με αφορμή το θέμα του πρωτείου τότε. Παράλληλα, στην περσινή παρέμβασή του είχε εκθειάσει τη Ρωσία λέγοντας πως «η Ρωσία σήμερα είναι μια μεγάλη χριστιανική Χώρα! Δεν είναι μόνον οι Ρώσοι επενδυτές, που έρχονται στην Χώρα μας για επενδύσεις!Είναι και τα πλήθη των Ρώσων Ορθοδόξων χριστιανών» ,ενώ εγκωμίαζε ιδιαίτερα και τον Πατριάρχη Κύριλλο. 

Πέρυσι όμως είχε μείνει στα εκκλησιαστικά θέματα, σήμερα επιχειρεί πολιτική παρέμβαση με αφορμή και την κρίση. Πέρυσι έγραφε: «Οι σχέσεις στο πολιτικό επίπεδο είναι έργο των Κυβερνήσεων. Η ανάπτυξη πνευματικών δεσμών και συνεργασίας είναι έργο των εκκλησιαστικών παραγόντων!»

Σήμερα σε δηλώσεις του στο πρακτορείο RIA Novosti, με αφορμή την παρουσία του ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ελληνικής Εκκλησίας στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Μόσχα για την 1000ή επέτειο της μνήμης του Αγίου Πρίγκιπα Βλαντιμίρ,  αναφέρει πως η βοήθεια της Ρωσίας είναι  «μία από τις κύριες ελπίδες του ελληνικού λαού»

» Ελάτε να μας βοηθήσετε, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας» λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει ««Τώρα η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει από τη Ρωσία να τη βοηθήσει, αν είναι δυνατόν»

Εξέφρασε μάλιστα την ευγνωμοσύνη προς τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, που συγκεντρώθηκαν για την Ελλάδα  € 500.000. «Φυσικά, αυτό είναι μια πολύ καλή βοήθεια, αν και το χρέος στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό,» – είπε.

Για τις σχέσεις με την Ρωσική εκκλησία είπε πως «είναι πολύ στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, και αυτή η σχέση πηγαίνει πίσω στην αρχαιότητα» επισημαίνοντας το ευαγγέλιο που έχει δοθεί στην ΜΟνή Αγίας Λαύρας των Καλαβρύτων.

Επίσης ο κ. Αμβρόσιος κάλεσε Ρώσους επιχειρηματίες να βοηθήσουν το κέντρο παιδικής μέριμνας της Μητρόπολης,όπου φροντίζουν 60 παιδιά προσχολικής ηλικίας από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, όπου διδάσκονται την ιστορία, τα βασικά στοιχεία της ορθόδοξης κουλτούρας και άλλα θέματα. Λόγω της κρίσης το νηπιαγωγείο έπρεπε να κλείσει, αλλά στην επισκοπή δεν χάνουν την ελπίδα ότι το έργο του θα συνεχιστεί. «Αν οι επιχειρηματίες από τη Ρωσία έχουν την επιθυμία να μας βοηθήσουν, θα μπορούσαν να επενδύσουν σε αυτήν την επιχείρηση,»  είπε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.Ετικέτες