Ταμασού Ησαΐας, «Η Εκκλησία και η Βιοηθική θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια και πάθος του ανθρωπίνου προσώπου»

Loading...


«Η Εκκλησία και η Βιοηθική θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια και πάθος του ανθρωπίνου προσώπου» αναφέρει ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας σε σχετικό Ψήφισμα Διαμαρτυρία. 

Αναλυτικά το ψήφισμα: 

Το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Ευρωπαϊκή Συνθήκη Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προστατεύουν και διασφαλίζουν την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης όλων των Πολιτών, σύμφωνα με το Άρθρο 19 του Κυπριακού Συντάγματος.
Γι’ αυτό το λόγο ελεύθερα εκφράζουμε την διαφωνία μας για πιθανά νομοσχέδια, που προωθούνται με τη στήριξη των ACCΕPT-ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσεξουαλικοί), σε σχέση με την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια και την ποινικοποίηση του ελεύθερου σχολιασμού σε όσους αντιτίθενται με αυτή την επιλογή.
Επιπρόσθετα εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας με την εκφρασθείσα θέση Στελεχών της ΜΚΟ ACCΕPT-ΛΟΑΤ, η οποία τάσσεται υπέρ των εκτρώσεων.

Ως Χριστιανοί, δεν αντιτιθέμεθα στην οποιαδήποτε εκδήλωση έκφρασης οποιασδήποτε προσωπικής επιλογής, φτάνει αυτή να γίνεται μέσα στα πλαίσια της ευπρέπειας.
Διατηρούμε, όμως, το δικαίωμα να διαφωνούμε με τα μηνύματα αυτής, εφόσον αντιβαίνουν τον νόμο του Θεού και τα χρηστά ήθη της χριστιανικής οικογένειας.
Ως εκ τούτου, το Σάββατο, 31 Μαΐου 2014 και ώρα 4:30 μ.μ., ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας θα παραδώσει Ψήφισμα Διαμαρτυρίας, συμπαραστατούμενος από κληρικά και λαϊκά μέλη του ποιμνίου του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Προεδρικό, με την παράκληση, όπως αυτά κοινοποιηθούν στην Κυπριακή Κυβέρνηση και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Το Ψήφισμα θα συνοδεύεται από μεγάλο αριθμό υπογραφών.
__________________________
Σχόλια του Μητροπολίτου Ταμασού κ. Ησαΐα για το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου
Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τάσσεται εναντίον κάθε μορφής βίας, αλλά και οποιουδήποτε είδους διάκρισης, όπως θρησκευτικής, χρώματος, φυλής, φύλου, ιδεολογικής ή πολιτικής επιλογής.
Η Εκκλησία, ως μητέρα, δέχεται τους πάντας, ανεξαρτήτως των παθών τους, του τι πιστεύουν και πώς συμπεριφέρονται, και παρέχει σ’ αυτούς τη βοήθεια που χρειάζονται και τους συνδράμει, όπως, ακριβώς, έπραξε και ο ιδρυτής της, ο φιλάνθρωπος και ελεήμων Ιησούς Χριστός, ο οποίος, κατά τον αποστολικό λόγο, «πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν» (Β΄ Τιμ. 2, 25).
Ενώ, όμως, η Εκκλησία αποδέχεται τους πάντας, ωστόσο απορρίπτει και καταδικάζει την αμαρτία, γι’ αυτό και, όταν ο Θεός συγχωρεί τον αμαρτωλό, τον νουθετεί και του λέει, «πορεύου καί μηκέτι ἁμάρτανε» (Ιω. 5, 14).
Αυτήν ακριβώς τη συγχώρεση και τη νουθεσία έχει ως στόχο του να τονίσει το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, το οποίο έγινε με πολλή αγάπη, προβληματισμό και κατανόηση προς όλους τους ανθρώπους. Τούτο προέκυψε, παράλληλα, και λόγω του αιτήματος πολλών πιστών, οι οποίοι ζήτησαν και επισήμως τη θέση της Εκκλησίας, αισθανόμενοι την πρόκληση, εξαιτίας των πρόσφατων δημοσιευμάτων και δραστηριοτήτων των ομοφυλοφίλων, που παρατηρούνται στους έσχατους καιρούς που ζούμε και προσβάλλουν τα χρηστά ήθη και διαβρώνουν τις αρχές της χριστιανικής οικογένειας.
Οι θέσεις αυτές της Εκκλησίας συμπίπτουν με τις σοβαρές επιστημονικές μελέτες, σε σχέση με το πιο πάνω θέμα, γι’ αυτό η Εκκλησία και η Βιοηθική θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια και πάθος του ανθρωπίνου προσώπου, που πρέπει να τύχει ιατρικής και πνευματικής βοήθειας και θεραπείας.Ετικέτες