Στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Εκκλησία αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Loading...


 Στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος κατά την ομιλία του στη συνέλευση του Συνδέσμου Ορθοδόξων Επιστημόνων της χώρας.

“Ας μην ανησυχούμε διότι δεν ανήκουμε στην πλειοψηφία.

Το ζητούμενο είναι να γίνουμε ένας δημιουργικός πυρήνας που θα βοηθήσει την χώρα να ανακαλύψει και να αναπτύξει τα καλύτερα στοιχεία της ευρωπαϊκής κληρονομιάς της και να προχωρήσει σε μια νέα πνευματική ακμή”, υπογράμμισε.

“Για να ανταποκριθεί στον ιστορικό ρόλο της η Ορθόδοξη Εκκλησία και να συμβάλλει στην πνευματική πορεία της Αλβανίας, θα χρειασθεί πριν απ’ όλα να είναι συνεπής στον μυστηριακό – σωτηριολογικό της χαρακτήρα. Να παραμείνει αυτό που στην ουσία είναι: Κιβωτός της αληθείας, την οποία απεκάλυψε ο Τριαδικός Θεός• φανέρωση του μυστηρίου της οικονομίας του Θεού εν Χριστώ διά του Αγίου Πνεύματος. Χώρος όπου τελεσιουργείται η μεταμόρφωση του ανθρώπου, η υπέρβαση της υπαρξιακής του αγωνίας, η ένωση του με τον Θεό της αγάπης. Αυτή την Ορθοδοξία οφείλουμε να εκπροσωπούμε στην Αλβανία και όπου αλλού βρεθούμε”, πρόσθεσε.

Στη συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα συμμετείχαν πάνω από 400 πτυχιούχοι ανώτατων σχολών, προερχόμενοι από διάφορες πόλεις της Αλβανίας.

Ο Σύνδεσμος Ορθοδόξων Επιστημόνων λειτουργεί στα πλαίσια του καταστατικού της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας και έχει ως σκοπό την πνευματική καλλιέργεια των μελών του, την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων, την μαρτυρία της Ορθοδόξου αληθείας, την κοινωνική διακονία, τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Η συνέλευση κατέστησε σαφή την ανάγκη δημιουργικής συμμετοχής των Ορθοδόξων που διαθέτουν πανεπιστημιακές γνώσεις στη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μέσα στην σύγχρονη αλβανική κοινωνία.Ετικέτες