Σερρών Θεολόγος στους μαθητές: «Να στηριχθείτε στη δύναμη της πίστεως»

Loading...


Τις θερμότερες ευχές προς τους μαθητές που θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις προσφέρει ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, ο οποίος όμως τονίζει προς τους μαθητές πως πρέπει να στηριχθούν στην πίστη και στον Θεό.

Με αφορμή την έναρξη των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων (16 Μαΐου) για την εισαγωγή των τελειόφοιτων μαθητών και μαθητριών στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας μας, θα τελεσθεί την Παρασκευή 13 Μαΐου στους Ιερούς Ναούς των πόλεων Σερρών και Νιγρίτης και όπου αλλού υπάρχουν σε κωμοπόλεις εξεταστικά Κέντρα, η Θεία Λειτουργία. Επίσης κατά τις ημέρες των εξετάσεων θα τελείται στους Ιερούς Ναούς και η ιερά Παράκληση, για τον φωτισμό και την πνευματική και ψυχολογική στήριξη των υποψηφίων φοιτητών.

Αναλυτικά το μήνυμα:

Αγαπητά μου παιδιά, Χριστός Ανέστη!

Έφθασε και πάλιν εφέτος ο καιρός που θα κληθείτε να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό, ώστε να μπορέσετε να πετύχετε αυτό που μοιάζει ένα όνειρο και στόχος ζωής, την εισαγωγή σας δηλαδή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδας μας. Οι κόποι μιάς ολόκληρης χρονιάς και όχι μόνο θα αγωνισθείτε να βρούν την δικαίωση στα τετράδια των εξετάσεων. Η προσδοκία της επιτυχίας θα κάνει τις καρδιές όλων σας να χτυπήσουν δυνατά, και μαζί και όλων που σας αγαπούν πραγματικά.

Στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή της ζωής σας, η οποία αποτελεί και μία πολύπλευρη πρόκληση, θεωρώ ότι είναι σημαντικό να στηριχθείτε στην δύναμη της πίστεως. Ο Θεός, παιδιά μου, έχει την Πρόνοιά Του για τον καθέναν από σας. Αξιοποιώντας τα χαρίσματά σας και με τον προσωπικό σας αγώνα θα μπορέσετε να προχωρήσετε στη ζωή. Οι άγιοι Πατέρες, επειδή γνώριζαν καλά τον άνθρωπο σε όλο το βάθος της ζωής του, αντιμετώπισαν κάθε σταυροδρόμι της ως σημαντικό. Για το λόγο αυτό μας δίδαξαν να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με την πίστη στην αγάπη του Θεού και την προσευχή. Να απευθυνόμεθα σ’ Εκείνον με εμπιστοσύνη ως προς Πατέρα στοργικό παρακαλώντας Τον να φωτίζη τις καρδιές μας με το Ανέσπερο Φως Του και να μας στηρίζει στους αγώνες και τα ωραία οράματά μας.

Σας εύχομαι λοιπόν από τα βάθη της καρδιάς μου κάθε επιτυχία στην όμορφη αυτή προσπάθειά σας για την εισαγωγή σας στο Πανεπιστήμιο και τις άλλες ανώτατες Σχολές. Καλό διάβασμα, παιδιά μου με μεθοδικότητα, θάρρος, ελπίδα, επιμονή και χωρίς ακρότητες. Η χαρά και το Φως της Αναστάσεως εύχομαι να ριζώνη στις καρδιές σας και να αποτελή το μόνιμο οδηγό σας. Και πάλι καλή επιτυχία!

Μετά πατρικών ευχών και αγάπης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ