Πρόταση για ενότητα του Ορθόδοξου Χριστιανικού Ποιμνίου, προς ορθοδοξοποίηση του Πολιτικού βίου της Πατρίδος μας!

Loading...


Προς τους σεβαστούς ποιμενάρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος

Του Βελισσάριου Γ. Γκεζερλή Ιεροψάλτη, Κατηχητή-Δρ. Πληροφορικής 

Σεβαστοί Ποιμενάρχες του Ορθόδοξου ποιμνίου της Εκκλησίας της Ελλάδος, γνωρίζετε πολύ καλά ότι η πατρίδα μας περνά μία άνευ προηγουμένου δυσμενή κατάσταση, όπου όλοι οι σύγχρονοι αποδομητές έπεσαν λυσσαλέα επάνω της να γκρεμίσουν ότι ιερό και όσιο έχει, μα και ότι αληθές και δίκαιο!

Και όταν λέμε δυσμενή κατάσταση δεν εννοούμε τίποτε άλλο, παρά το ότι τα Αντίχριστα Ευρωκατευθυνόμενα Κόμματα που εδώ και 50 χρόνια λυμαίνονται την χώρα μας, προσπαθούν να αφαιρέσουν την Πίστη των πιστών Ελλήνων, να εξαλείψουν κάθε ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης που έχει απομείνει, και να διαλύσουν τους θεσμούς της πολιτείας μας όπως είναι η Παιδεία, η Υγεία, η Εργασία, η Άμυνα, ο Πολιτισμός, η Ενημέρωση, η Οικογένεια, κ.λπ, οδηγώντας το ορθόδοξο ποίμνιο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε απόγνωση, σε δυστυχία, σε αυτοκτονία!

Δυστυχώς είναι πολύ λυπηρό, ότι ακόμα και σε αυτήν την δεινή κατάσταση δεν μπορούμε ως ΣΩΜΑ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Του ΧΡΙΣΤΟΥ να αποκοπούμε από αυτά τα ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! Και δεν είναι σπάνιο το συμβάν να ακούμε από Ιεράρχες και Πνευματικούς πατέρες τη φράση «Να στηρίξουμε χριστιανούς ανθρώπους σε όποιο πολιτικό χώρο κι αν βρίσκονται». Μα χρειάζεται πολύ νοημοσύνη να καταλάβει κανείς ότι το πρόσωπο χάνεται μέσα στο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΚΟΜΜΑ και ότι η ψήφος τελικά θα καταλήξει να στηρίξει το ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΚΟΜΜΑ;

Δηλαδή με έμμεσο τρόπο ενθαρρύνεται από Ιεράρχες και πνευματικούς πατέρες η στήριξη των θηρίων αυτών που κατατρώγουν το ορθόδοξο ποίμνιο! Και τίθεται το ερώτημα οι υποψήφιοι «χριστιανοί» αυτού του είδους πως τα καταφέρνουν να δουλεύουν σε δύο κυρίους; Πως μπορούν να συνταιριάζουν τον Χριστό με τα Αντίχριστα Κόμματα;!!!

Από την άλλη μεριά υπάρχουν κάποιες μικρές φωνές Χριστιανών Ορθοδόξων, μικροκομμάτων ή μικροσυλλόγων και ομάδων που παλεύουν χρόνια να εισέλθουν στον χώρο της Πολιτικής, όμως λόγω της προηγούμενης «πνευματικής γραμμής» που δίνεται δεν στηρίζονται από τους Χριστιανούς που παρότι κοινωνούν Σώμα και Αίμα Χριστού εις ενότητα του σώματος της Εκκλησίας, στηρίζουν εγκάρδια «την Δεξιά του Κυρίου», είτε αυτή έχει μπλε, πράσινη, κόκκινη, ή και ακροδεξιά απόχρωση (εννοώ τα νέα ακροδεξιά μορφώματα), συνευδοκόντας έτσι στην συνεχή αποδόμηση και στον ολοκληρωτικό κατακερματισμό της πατρίδος μας!

Και πολλοί είναι οι χριστιανοί από το ορθόδοξο ποίμνιο, που αναρωτιούνται εν κατάσταση μεταμελείας (και δυστυχώς όχι μετανοίας): «Εντάξει, να μην στηρίξουμε άλλο αυτά τα αντίχριστα κόμματα, τα οποία στηρίζουμε τόσα χρόνια και τα θεριέψαμε. Και τι να στηρίξουμε όμως; Τι να ψηφίσουμε; Να οδηγηθούμε σε ακυβερνησία; Έρχονται εκλογές, αν δεν γίνει κάτι πάλι τα ίδια και χειρότερα θα ακολουθήσουν»!.

Ωστόσο, οι θεσμοί όλοι (παιδεία, υγεία, εργασία, οικονομία, άμυνα, ενημέρωση, οικογένεια, δικαιοσύνη, η Κυριακή αργία κ.λπ.) που αποτελούν τα όργανα ζωτικής σημασίας για την καθημερινή βιωτή και την πολιτεία του Ορθόδοξου Ελληνικού Λαού που κατά τον Απόστολο Παύλο αποτελεί ΣΩΜΑ και ΜΕΛΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ (όσο ζωτικής σημασίας είναι και η καρδία, το στομάχι, τα νεφρά, το συκώτι, η σπλήνα για το σώμα μας), υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου με αποτέλεσμα τα μέλη του σώματος της Ελλάδος να μην μπορούν να ζήσουν και να διάγουν ειρηνικό και αξιοπρεπή βίο.

Στην αντίστοιχη περίπτωση που το σώμα της πρώτης Εκκλησίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία παρόμοια κατάσταση, όταν παραθεωρούνταν οι χήρες των Ελληνιστών, οι Απόστολοι (έχοντας ζωντανό το παράδειγμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού που τους είπε «δώστε τους εσείς να φάνε…», όταν αυτοί θέλανε να απολύσουν τον όχλο), έδωσαν αμέσως τη λύση: «Δεν είναι αρεστό σε εμάς να εγκαταλείψουμε τον λόγο του Θεού και να ασχοληθούμε με τη διακονία των τραπεζών». Και έτσι δημιούργησαν εκ του μη όντος τον θεσμό των επτά Διακόνων, εκλέγοντας και ευλογώντας επτά ανθρώπους πλήρους πνεύματος αγίου για να ασχοληθούν με τα κοινά, ενώ οι απόστολοι συνέχισαν με τον λόγο του Θεού και την οργάνωση της Εκκλησίας. Έτσι στο διάβα των αιώνων η Εκκλησία ανέπτυξε όλους αυτούς του θεσμούς που έχουμε σήμερα, τους οποίους τους έχουμε εγκαταλείψει ως «ΜΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ» στα χέρια του διαβόλου!

Κατά το παράδειγμα αυτό, Σεβαστοί Ποιμενάρχες του Ορθοδόξου ποιμνίου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τώρα που παραθεωρείται το ποίμνιό σας, και καταργούνται τα στοιχειώδη προς το ζην και κυρίως η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ του ανθρώπου, οδηγώντας ένα περήφανο έθνος σε εξαθλίωση, υποδούλωση, ευτελισμό και απόγνωση…, οφείλετε λειτουργώντας ως οι Απόστολοι να ενώσετε τον Ελληνικό Λαό και να τον αποσυσχετίσετε από αυτά τα ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και αντί να δημιουργήσετε ΚΟΜΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ που θα χωρίσει πάλι τον ελληνικό λαό, να δημιουργήσετε ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΝΟΤΗΤΑ που θα οδηγήσει στην Ορθδοδοξοποίηση του Πολιτικού βίου της πατρίδος μας!
Φέρουμε εις γνώσιν σας την παρακάτω πρόταση για το πώς μπορεί εύκολα και απλά να επιτευχθεί η εν λόγω ενότητα, χωρίς εσείς να αναγκαστείτε αν εγκαταλείψετε τον λόγο του Θεού, αλλά με το να ορίσετε ανθρώπους από το ποίμνιό σας, πλήρους πνεύματος αγίου, για να επιτελέσουν το έργο αυτό:

Η ΠΡΟΤΑΣΗ:
Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει σήμερα ένα μοναδικό πλεονέκτημα, έναντι όλων των άλλων κοινωνικών δομών, παγκοσμίως. Είναι κατανεμημένη σωστά και αναλογικά σε όλη την γεωγραφική περιοχή της Ελλάδος και συγκροτείται και λειτουργεί με τον θεσμό των Ενοριών, που μπορεί με αυτόν τον τρόπο να φτάσει και να μιλήσει και στον τελευταίο έλληνα πολίτη των ακριτικών περιοχών. Αυτό είναι μοναδικό πλεονέκτημα, το οποίο αν αξιοποιηθεί μπορούμε να καταλήξουμε στην παρακάτω απλή και εφικτή πρόταση:

1. Σαν πρώτο βήμα να δείξουμε μετάνοια σύσσωμος κλήρος και λαός. Να αποκοπούμε από τα ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ που μας κατέφαγαν!!! Τώρα δηλαδή που καλούμαστε να εκλέξουμε Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Ευρωβουλευτές θα πρέπει ως ορθόδοξοι Χριστιανοί να μη στηρίξουμε παντελώς τα ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ούτε να απέχουμε (διότι με την αποχή σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία στηρίζουμε πάλι τα μεγάλα κόμματα), αλλά να στηρίξουμε μικρά κόμματα και κατά το δυνατόν δίκαια που νοιάζονται πραγματικά για τον Έλληνα πολίτη, την Πατρίδα μας και την Εκκλησία μας.

2. Στη συνέχεια να πράξουμε σοφά και δίκαια! Όσον αφορά τις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές. Η πατρίδα μας έχει 52 Νομούς. Και σύμφωνα με τις βουλευτικές εκλογές η κατανομή των εδρών, ανά νομό, όπου εκλέγονται αντίστοιχοι βουλευτές έχει ως εξής:
Α’ Αθηνών 14, Β’ Αθηνών 44, νομός Αττικής 15, νομός Α’ Θεσσαλονίκης 16, νομός Β’ Θεσσαλονίκης 9, Α’ Πειραιώς 6, Β’ Πειραιώς 8, νομός Αργολίδος 3, νομός ‘Αρτης 3, νομός Δωδεκανήσου 5, νομός Ευρυτανίας 1, νομός Θεσπρωτίας 2, νομός Ιωαννίνων 5, νομός Καστοριάς 2, νομός Κέρκυρας 3, νομός Κιλκίς 3, νομός Κοζάνης 5, νομός Κυκλάδων 4, νομός Λακωνίας 3, νομός Λέσβου 3, νομός Λευκάδος 1, νομός Μαγνησίας 6, νομός Πιερίας 4, νομός Πρεβέζης 2, νομός Φθιώτιδος 5, νομός Φλωρίνης 2, νομός Χίου 2, νομός Αιτωλοακαρνανίας 7, νομός Αρκαδίας 3, νομός Αχαΐας 8, νομός Βοιωτίας 3, νομός Γρεβενών 1, νομός Δράμας 3, νομός Έβρου 4, νομός Ευβοίας 6, νομός Ζακύνθου 1, νομός Ηλείας 5, νομός Ημαθίας 4, νομός Ηρακλείου 8, νομός Καβάλας 4, νομός Καρδίτσης 4, νομός Κεφαλληνίας 1, νομός Κορινθίας 4, νομός Λαρίσης 8, νομός Λασιθίου 2, νομός Μεσσηνίας 5, νομός Ξάνθης 3, νομός Πέλλης 4, νομός Ρεθύμνης 2, νομός Ροδόπης 3, νομός Σάμου 1, νομός Σερρών 6, νομός Τρικάλων 4, νομός Φωκίδος 1, νομός Χαλκιδικής 3 και νομός Χανίων 4.

3. Η πατρίδα μας έχει 84 Ιερές Μητροπόλεις που επικαλύπτουν τους 52 νομούς σύμφωνα με γνωστή κατανομή.
Για παράδειγμα η Ι.Μ. Αιτωλοακαρνανίας αντιστοιχεί στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, η Ι. Μητρόπολη Άρτας, αντιστοιχεί στον νομό Άρτας, ενώ τον νομό Αρκαδίας καλύπτουν δύο μητροπόλεις α) Μαντινείας και Κυνουρίας και β) Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Αντίστοιχα στον νομό Αττικής αντιστοιχούν περισσότερες μητροπόλεις, που κατανέμονται στις επιμέρους περιοχές εντός Αττικής, κλπ.

4. Εάν ο κάθε Ποιμενάρχης, στη μητρόπολή του και μόνο, ζητήσει ανάμεσα στις Ενορίες του, στους Χριστιανικούς συλλόγους και ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του, στους πνευματικούς ανθρώπους που αγωνίζονται, στους πιστούς επιστήμονες, στους πιστούς του ποιμνίου του και ξεχωρίσει ανθρώπους με διοικητικό χάρισμα, πλήρους Πνεύματος Αγίου, τόσους όσους απαιτούν οι αντίστοιχες έδρες του νομού που ανήκει, τότε αυτομάτως, πανελλαδικά, επιλέγονται με πολύ εύκολο τρόπο όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί υποψήφιοι, που θα μπουν ο καθένας, ανάλογα με τον τόπο που επιλέγεται, στα αντίστοιχα ψηφοδέλτια του κάθε νομού. Για παράδειγμα να αναφέρουμε, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας θα ζητήσει στο ποίμνιό του να βρει 7 χριστιανούς ορθοδόξους όσες είναι και οι έδρες στην Αιτωλοακαρνανία, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτης θα αναζητήσει στο ποίμνιό του 3 υποψηφίους χριστιανούς ορθόδοξους με διοικητικό χάρισμα όσες και οι έδρες στην Άρτα, κ.ο.κ.

5. Για τις περιπτώσεις που υπάρχουν περισσότερες μητροπόλεις σε έναν νομό, ή υπάρχουν επικαλύψεις, θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των μητροπόλεων, ώστε οι προτεινόμενοι υποψήφιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ανά νομό να είναι τόσοι όσες είναι και οι έδρες του νομού. Παραδείγματος χάριν, για τον νομό Αρκαδίας οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας και Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως θα ζητήσουν από το ποίμνιό τους να προτείνουν σε συνεργασία 3 υποψηφίους, όσες και οι αντίστοιχες έδρες, το ίδιο και για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη κ.ο.κ.

6. Στη συνέχεια η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας θα καλέσει όλο το Ελληνορθόδοξο ποίμνιο σε ενότητα και ανά νομό ο εκκλησιαζόμενος ορθόδοξος λαός θα στηρίξει τους επιλεγμένους υποψηφίους, χριστιανούς/χριστιανές πλήρους Πνεύματος Αγίου με αγάπη στον Θεό και στον συνάνθρωπο. Όπως ακριβώς και οι Απόστολοι ζήτησαν από το ποίμνιό τους να εκλέξουν τους επτά διακόνους.

7. Θα επιλεχθεί ένα όνομα σχετικό με την Ενότητα των Ορθοδόξων Ελλήνων, όπως για παράδειγμα «Κάλεσμα σε Ενότητα του Ορθόδοξου Πληρώματος της Ελλάδος» και ένας από τους ορθόδοξους υποψηφίους, με πανελλαδικό κύρος, ήθος και πνευματική ωριμότητα θα τεθεί επικεφαλής, μια που το κοινοβουλευτικό σύστημα στην Ελλάδα απαιτεί την ύπαρξη πρωθυπουργού.

8. Με την βοήθεια του Θεού και την σύμπραξη των ορθοδόξων χριστιανών, (βάσει των ποσοστών των εκκλησιαζόμενων και πιστών χριστιανών), την επόμενη μέρα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, οι Βουλευτές της Κυβέρνησης θα είναι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, καρπός όχι του κομματιάσματος, του κατακερματισμού, της διαπλοκής, της αδικίας και του ψεύδους, αλλά της ενότητας των ορθοδόξων ελλήνων, του περιούσιου λαού του Θεού.

Σεβαστοί Ποιμενάρχες μας, αυτή είναι η απλή πρόταση, που έχει τόσα πολλά οφέλη, και δεν απαιτεί ούτε προεκλογικό αγώνα, ούτε έξοδα, παρά μόνο πίστη εις Χριστόν, συντονισμό και διάθεση καρδιάς, να αλλάξουμε την αρρωστημένη και ξεπερασμένη πλέον νοοτροπία μας ως χριστιανοί, ως Εκκλησία, ότι δήθεν ο χριστιανός δεν πρέπει να ασχολείται με τα κοινά, με την πολιτεία, με τους κοινωνικούς θεσμούς, με την κοινωνική δικαιοσύνη, αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν οι άγιοι Πατέρες μας, οι άγιοι Μάρτυρες, ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός, οι εθνομάρτυρες με πρωτεργάτες τον Κολοκοτρώνη, τον Μακρυγιάννη και τον Καποδίστρια! Και μόνο να αναλογιστούμε πως η εκλεγμένη κυβέρνηση από τους χριστιανούς θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού οι βουλευτές που θα αντιστοιχούν στον κάθε νομό θα έχουν άμεση σχέση και συνεργασία με τον οικείο Μητροπολίτη τους, είναι κάτι το σπουδαίο και σωτήριο! Πραγματική – αληθινή σχέση συναλληλίας!
Σεβαστοί Ποιμενάρχες μας, δυστυχώς, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων… η ΦΩΝΗ σας έχει σιγήσει και δεν ακούγεται για να υπερασπίσει δυναμικά και λυτρωτικά τον Ελληνικό λαό, που τόσο την έχει ανάγκη. Δυστυχώς δεν υπερασπίζεστε, ως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, το εμπεσόν εις τους ληστάς και Ευρωληστάς ποίμνιό σας, αλλά το αντιπαρέρχεστε! Δεν χωράνε λοιπόν άλλες δικαιολογίες!
Στα χέρια σας, Σεβαστοί Ποιμενάρχες μας, βρίσκεται η σωτηρία της Ελλάδος μας, στα χέρια σας η δυνατότητα να αναπνεύσει το ποίμνιό σας, στα χέρια σας είναι να βρεθεί η διέξοδος στον Ελληνικό λαό, στο χέρια σας το να έρθει το αληθινό Ρωμαίικο που μας προφήτεψε ο Άγιος Κοσμάς. Ας πάψουμε πια να ελπίζουμε από τα Αντίχριστα ΚΟΜΜΑΤΑ, τα όργανα του Αντιχρίστου και ας αναλάβουμε εμείς την ευθύνη του παρόντος και του μέλλοντος του τόπου μας, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί που αγαπούμε τον Θεό και την Πατρίδα μας! Εμπρός λοιπόν, κινητοποιήστε μας!!!Ετικέτες