Προικονήσου Ιωσήφ: «Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνει το γηροκομείο στη Σητεία»

Loading...


Στη Σητεία βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, προσκεκλημένος του Δήμου Σητείας και της ΔΟΚΑΣ για να ομιλήσει στην τιμητική εκδήλωση για τον π. Γεώργιο Γουλιέλμο.

Παράλληλα με άδεια του επιχώριου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγενίου λειτούργησε στην ενορία της Ευαγγελίστριας Σητείας οπού και μίλησε κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και επικεντρώθηκε στην ανάγκη για τη δημιουργία του γηροκομείου Σητείας το οποίο θεμελιώθηκε το Σάββατο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος κ. Ιωσήφ, εξήρε το έργο του φιλανθρωπικού Συλλόγου Σητείας που έχει αναλάβει το έργο και προσκάλεσε κάθε Σητειακό να συμμετάσχει ενεργά στο σκοπό αυτό.

Τόνισε ότι οι λόγοι μας για αγάπη πρέπει να συνοδεύονται από έργα και ειδικά εκείνα που έχουν να κάνουν με την κοινωνική προσφορά προς τους γέροντες.

Η ανακούφιση προς εκείνους που σήμερα απόμαχοι της ζωής ζητούν την φροντίδα μας.

Στο συγκινητικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωσήφ υπογράμμισε ότι: «σήμερα πολλοί βλέπουμε το έργο από απόσταση, ίσως όμως αύριο να πρέπει να βρεθούμε μέσα από ίδια ανάγκη».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ως γνήσιο τέκνο του τόπου του τη Σητεία, έδειξε ότι η απόσταση από αυτήν δεν αναστέλλει την έγνοια του και την προσωπική φροντίδα για το γενέθλιο τόπο.