Πασχαλινό μήνυμα του Κονίτσης Ανδρέα: «Η απιστία μοιάζει να έχει στήσει για καλά τον θρόνο της στην Πατρίδα μας»

Loading...


«Ο Χριστός πολεμείται, η Εκκλησία βάλλεται, η απιστία μοιάζει να έχη στήσει για καλά τον θρόνο της στην Πατρίδα μας. Όλα μοιάζουν, κάποιες φορές, να τα έχη καλύψει το αδιαπέραστο σκοτάδι της Μεγάλης Παρασκευής!»

Μέσω του Πασχαλινού μηνύματός του Μητροπολίτης Κονίτσης κ.Ανδρέας αναφέρεται σε σημαντικά θέματα που οι κυβερνώντες έχουν λησμονήσει αλλά και έχουν επιδεικτικά γυρίσει την πλάτη.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Εγενόμην νεκρός, και ιδού ζων ειμι εις τους αιώνας των αιώνων” (Αποκ. α΄ 18).

Αγαπητοί μου Χριστιανοί, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

-Α-
Το Αναστάσιμο Φως ήλθε πάλι, για να φωτίση τα πυκνά σκοτάδια, που έχει απλώσει γύρω μας η απιστία και η ποικιλόμορφη διαφθορά. Ήλθε, για να δώση κουράγιο και δύναμη σε όλους όσοι αγωνίζονται τον καλό αγώνα της χριστιανικής αρετής. Ήλθε, για να φωτίση και να ζεστάνη την χριστιανική οικογένεια, η οποία «πολυμερώς και πολυτρόπως» υπονομεύεται από νόμους αντιχριστιανικούς, όπως αυτός που ψηφίστηκε, τελευταία, από την Βουλή των Ελλήνων, για τον οποίο καυχήθηκε ο Πρωθυπουργός μας, ότι, επιτέλους, η Ελλάδα θα μεταβληθή σύντομα σε Σόδομα και Γόμορρα. Δηλαδή, δεν το είπε ακριβώς έτσι, αλλά είναι βέβαιο πως εκεί θα φθάσουμε, αργά ή γρήγορα, με το επαίσχυντο σύμφωνο συμβιώσεως των ομοφυλοφίλων …

-Β-
Ο Χριστός πολεμείται, η Εκκλησία βάλλεται, η απιστία μοιάζει να έχη στήσει για καλά τον θρόνο της στην Πατρίδα μας. Κι’ από κοντά, δείχνεται μια πρωτοφανής αδιαφορία για τα εθνικά μας θέματα, που έχουν τα πολλά και μεγάλα προβλήματά τους. Αφήνω την Θράκη, το Σκοπιανό, το Αιγαίο και την Κύπρο. Και μένω στην Βόρειο Ήπειρο, η οποία διέρχεται μια από τις χειρότερες στιγμές της : Με πρόσφατο νόμο της αλβανικής Βουλής, οι Βορειοηπειρώτες που ζούν μακριά από την ιδιαίτερη πατρίδα τους, δεν έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν και, ουσιαστικά, διαγράφονται και δεν θεωρούνται Βορειοηπειρώτες. Παράλληλα, οι περιβόητοι «Τσάμηδες», με υποκίνηση της αλβανικής Κυβερνήσεως, έκαναν ήδη προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, διεκδικώντας μεγάλες εκτάσεις γης στην Θεσπρωτία και αποζημιώσεις εκατομμυρίων ΕΥΡΩ…

-Γ-
Κι’ από την Ελλάδα, τι για όλα αυτά ; Δυστυχώς, άκρα του τάφου σιωπή. Φλυαρία συνεχής για πακέτα χρημάτων, για «κόκκινες γραμμές», για υποσχέσεις ψεύτικες, για «κούρεμα» των έτσι και αλλιώς πενιχρότατων συντάξεων, για νέους φόρους, για πλειστηριασμούς ακινήτων και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός. Αλλά για την Βόρειο Ήπειρο κανένας λόγος, καμμιά προοπτική. Και είναι εξοργιστικό ν’ ακούη κανείς, κάθε τρεις και λίγο, για «υπερήφανη εξωτερική πολιτική», ενώ εισπράττουμε μόνο την χλεύη και την αδιαφορία των «ασπόνδων» φίλων και συμμάχων μας. Εν τω μεταξύ, οι πολιτικοί μας συνεχίζουν τις κοκορομαχίες τους, τα ποικίλα εγκλήματα αυξάνονται, τα ναρκωτικά – παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Αστυνομίας – έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Όλα μοιάζουν, κάποιες φορές, να τα έχη καλύψει το αδιαπέραστο σκοτάδι της Μεγάλης Παρασκευής !

-Δ-
Αλλά όχι ! Η φωνή του Κυρίου Ιησού Χριστού, ακούγεται θριαμβευτική : «Εγενόμην νεκρός, και ιδού ζων ειμι εις τους αιώνας των αιώνων». Οι εχθροί μου με εσταύρωσαν, εσφράγισαν τον τάφον μου και έβαλαν στρατιωτική φρουρά. Και νόμισαν έτσι ότι ησύχασαν από την παρουσία μου. Πόσο λάθος έκαναν ! Τα δεσμά του θανάτου και του άδου διερράγησαν, ο τάφος άνοιξε με θαυμαστό τρόπο. Κι’ εγώ, που οι εχθροί μου νόμιζαν ότι με είχαν εξουθενώσει, «ζων ειμι», ζω εις τους αιώνας των αιώνων. Είμαι ο νικητής και ο ασάλευτος βράχος επάνω στον οποίο θα μένη ακλόνητη η Εκκλησία μου. «Και πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής» (Ματθ. ιστ΄ 18). Ο θάνατος και οι ωργανωμένες δυνάμεις του κακού δεν θα υπερισχύσουν και δεν θα κατανικήσουν την Εκκλησία, η οποία θα παραμένη αιώνια και αθάνατη.

-Ε-
Ναί, αδελφοί μου. Ο Χριστός Ανέστη ! Οι καρδιές ας γεμίσουν με θάρρος, με ελπίδα, με δύναμη, με χαρά. Το φως του Χριστού, ανέσπερο και ιλαρό, φωτίζει τις ψυχές, τον κόσμο, την ζωή μας. Δεν θα νικήσουν οι δυνάμεις του κακού, αφού ήδη ο Χριστός έχει θριαμβεύσει. Γι’ αυτό, απευθύνω προς όλους σας το μήνυμα της νίκης : ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! Το ίδιο και στους Βορειοηπειρώτες αδελφούς : ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ! Κάποτε, ακούγατε αυτόν τον νικητήριο παιάνα, που έστελνε από το ακριτικό Μαυρόπουλο ο Μητροπολίτης ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ, πίσω από τα κλειστά παραθυρόφυλλα των σπιτιών σας. Τώρα, το ακούτε ελεύθερα. Και να γνωρίζετε, ότι σύντομα θα έλθη «το ποθούμενο». Η ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα. Ψηλά οι καρδιές. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !

Διάπυρος ευχέτης εν Χριστώ Αναστάντι

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης ΑΝΔΡΕΑΣ