Πάσχα Ορθοδοξίας = Πάσχα Ανθρωπιάς

Loading...


Γράφει ο Ανδρέας Μ. Καραγιάννης,
Συγγραφέας – Πολιτικός Επιστήμονας

Διανύουμε την εβδομάδα των Παθών, του μαρτυρίου του θεανθρώπου. Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας καθώς γεμίζουν οι εκκλησίες από πιστούς που τιμούν με δέος και σεβασμό τη θυσία τιυ του θεανθρώπου.

Νοερά ανηφορίζουν οι πιστοί το Γολγοθά του μαρτυρίου, συν-πασχουν , κατανοούν, υποκλινονται μπροστά στη μεγάλη θυσία. Παρά τα προσωπικά τους «πάθη» , οι Έλληνες, γαλουχημενοι με τις θρησκευτικές αξίες της υπομονής, της αγωνιστικότητας, της ανιδιοτελούς προσφοράς, μετέχουν στο θρησκευτικό » γίγνεσθαι «.

Ενώ οι ίδιοι με το δικό τους σταυρο, του σύγχρονου μαρτυρίου ανεβαίνουν ξυπόλητοι στα ασπαλαθια του Γολγοθά τους δεν εγκαταλείπουν όσους έχουν ανάγκη.
Εκκλησία και πιστοί από το δικό τους μετερίζι στηρίζουν φτωχούς και πεινασμένους συμπατριώτες μας, προσφέρουν στους πρόσφυγες, στους άρρωστους, στα ορφανά, στους χιλιάδες ανέργους. Πράξεις αγάπης, ανθρωπιά, αυταπάρνησης, όπως δίδαξε με τη θυσία του ο θεανθρωπος.

Όσοι στηρίζουν την πίστη πάνω στην ελπίδα, μάχονται με αντιξοότητες, αγόγγυστα ανοίγουν δρόμους, ρίχνουν άπλετο φώς στο σκοτάδι της αδιαφορίας, αντιπαλεύουν την απόγνωση και τη μοναξιά. Γιατί στο λιμάνι της πίστης έχουν βρει καταφύγιο πολλοί και δεν υπάρχει μοναξιά, εκεί στα ήρεμα νερά του δε χωρίζονται οι άνθρωποι σε κατηγορίες, δεν συνθλίβονται ανθρώπινες ψυχές.

Πάσχα ορθοδοξίας, Πάσχα ανθρωπιάς, ειρήνη στις καρδιές όλων μας, αγάπη ,συμπόνια , κατανόηση, συνεργασία, έγνοια, αυτοθυσία, αυταπάρνηση. Αξίες μοναδικές που κοιμήθηκαν στο σεντούκι του χρόνου.

Καιρός να τις ενεργοποιήσουμε πριν να είναι αργά, στο λυκαυγές της καταστροφής ας αρχίσουμε ένα νέο, στέρεο χτίσιμο, με θεμέλια την πίστη.
 Ετικέτες