Ο Αμβρόσιος για τον μακαριστό Αγιορείτη μοναχό Νικόδημο

Loading...


Την προσωπικότητα του αδικοχαμένου, παλαιού του συμφοιτητή, μοναχού Νικοδήμου εκθειάζει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος σε ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο. Αφού παραπέμπει στην είδηση της κοιμήσεως όπως την δημοσίευσε το «Αγιορείτικο βήμα» σχολιάζει τα εξής: 

Αρχιμ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ
 ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ!

______Ξαφνικά και αναπάντεχα χθές το απόγευμα, έπειτα από κάποιο ατύχημα, εκοιμήθη στο Άγιον Όρος ένας σεμνός λευίτης της Εκκλησίας, ένας αγωνιστής αγιορείτης κληρικός και προστάτης των πολυτέκνων οικογενειών, γόνος μεγάλης οικογενείας,η οποία ανέδειξε λαμπρά εκκλησιαστικά αναστήματα, κυρίως δέ άγιες μορφές. Πρόκειται γιά τον Ιερομόναχο Νικόδημο Μπιλάλη, κατά σάρκα αδελφό του πολύτιμου συνεργάτου μας Θεολόγου και Νομικού κ. Αθανασίου Μπιλάλη, ο οποίος (Αθανάσιος) χρόνια τώρα εργάζεται κοντά μας ταπεινά και αθόρυβα, με πλήρη αφοσίωση, ως αφανής εργάτης, ως εθελοντής και άμισθος στρατιώτης του Χριστού, είκοσι τέσσερες το εικοσιτετράωρο! Ήμασταν συμφοιτητές στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1956-1960)! Ήμασταν ακόμη εργαζόμενοι φοιτητές, για να αντιμετωπίζουμε τα πολλά για την εποχή εκείνη έξοδα ενός φοιτητού. ‘Ημασταν όμως και εγκάρδιοι φίλοι! Είχαμε μια αδελφική εν Χριστώ σχέση! Αναπτύξαμε μια πνευματική φιλία, κάτι σαν την παραδοσιακή εκείνη φιλία του Δάμωνος και του Φιντία ή, αν προτιμάτε, του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου!

_________’Οταν συνταξιοδοτήθηκε ως Λυκειάρχης της Μέσης Εκπαιδεύσεως, κατετάγη ως εθελοντής στον στρατό της Ιεράς Μητροπόλεως! ‘Εκτοτε εκδαπανάται καθημερινά για το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, για τη δόξα του Κυρίου μας. Δραττόμεθα της ευκαιρίας για να του εκφράσουμε από τη θέση αυτή τα συλλυπητήριά μας για την εκδημία του προσφιλούς αδελφού του π. Νικοδήμου, αλλά και για νά του πούμε δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανεκτίμητη θυσιαστική προσφορά του κοντά μας! Ο Κύριος να αναπαύει την ψυχήν του αδελφού του «εν σκηναίς δικαίων», να χαρίζει δε πολλά χρόνια καί ακμήν στον αδελφό μας Αθανάσιο και την οικογένειά του.

Αίγιον, 5 Ιουνίου 2014
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ  Ετικέτες