Άνθιμος για gay pride: Πολλοί πατέρες δεν ασχολούνται με το θέμα αυτό γιατί φοβούνται τα σχόλια και την γελοιοποίηση

Loading...


Ο Μητρ. Θεσσαλονίκης σε συνέντευξή του στην Πειραϊκή Εκκλησία αναφέρθηκε στο θέμα που έχει συζητηθεί πολύ αυτές τις μέρες. Ο λόγος για το gay pride.
 Ανέφερε πως είναι μεγάλη πρόκληση τα λεγόμενα και η γυμνότητα των ανθρώπων που το υποστηρίζουν.

«Η Μητρόπολη, έχει αντιδράσει σε αυτό καθώς ετοιμάζουμε πνευματική εκδήλωση την παραμονή από την ημέρα που θα γίνει η πορεία».

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν καταδικάζουμε τους ανθρώπους που έχουν αυτό το ελάττωμα . Δεν μπορούμε να δεχτούμε , όμως, στην πόλη μας να προβάλλεται η ομοφυλοφιλία σαν ένας τρόπος ζωής και να εγκρίνεται».

Τόνισε πως » η κατάσταση αυτή μειώνει την κοινωνία της Θεσσαλονίκης » και συνέχισε αναφέροντας την συνεργασία Θεσσαλονίκης – Αγιου Όρους , που υπάρχει αιώνες.

Υποστήριξε πως η σημερινή κοινωνία δεν είναι όπως ήταν πριν 20-30 χρόνια καθώς επίσης επεσήμανε την ευθύνη που φέρει εκκλησία σε όλο αυτό το γεγονός. «Πολλοί πατέρες δεν ασχολούνται με το θέμα αυτό γιατί φοβούνται τα σχόλια και την γελοιοποίηση», είπε.

Στο τέλος της συνέντευξης, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Φταίμε όλοι αλλά στο συγκεκριμένο αμάρτημα υπάρχει θέμα νομιμοποίησης της αμαρτίας και γίνεται θέμα πρόκλησης .Εμείς όλους τους ανθρώπους αυτούς τους αγαπάμε».

Ακούστε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Aνθιμου:

 Ετικέτες