Μητροπολίτης Σεραφείμ: «Είναι σημαντική σε περιεχόμενο και νόημα η αποστολή της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων»

Loading...


Μια από τις σημαντικότερες ειδήσεις που πληροφορήθηκαν οι Δημότες του Δήμου Καλαμπάκας και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής για το 2015-2016, ήταν η απόφαση για την μονιμοποίηση της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων, αρχικά από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (9 Οκτωβρίου 2015) και εν συνεχεία από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου έλαβε τις σχετικές υπογραφές και η Μητρόπολη πλέον, είναι μόνιμη και έχει δημοσιευθεί στο Φύλλο της Κυβερνήσεως, όπου αναφέρονται τα εξής:

Η παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4301/2014 (Α΄ 223) αντικαθίσταται ως ακολούθως: «1. Καταργούνται οι πέντε (5) κενές, προσωρινές και προσωποπαγείς, Ιερές Μητροπόλεις Νέων Λιοσίων Φαρσάλων και Δομοκού, Αγιάς και Συκουρίου, και Μεγαλοπόλεως, οι οποίες ιδρύθηκαν με το άρθρο 12 του ν. 1951/1991 (Α΄ 84), ενώ οι λειτουργούσες Ιερές Μητροπόλεις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου και Σταγών και Μετεώρων διατηρούνται ως μόνιμες δυνάμενες να πληρωθούν κατά τις διατάξεις του ν. 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος» (Α΄ 146).»

Ο Σεβασμιώτατος Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος εργάστηκε σκληρά για τη μονιμοποίηση της Μητροπόλεως και σε δηλώσεις του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Μετέωρα fm 90,3, την Πέμπτη το πρωί , εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ικανοποίηση του, λέγοντας τα εξής:

«Είναι ένα σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας, την Θεσσαλία και την εκκλησία μας. Είναι σημαντική σε περιεχόμενο και σε νόημα, η αποστολή της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων. Μπορεί και πρέπει να αποδώσει σε μέγιστο βαθμό, πολλά και πιστεύω πως θα το κάνει. Πέραν του ότι είμαι εγώ εδώ σήμερα ζωντανός, όταν θα έρθει ο διάδοχος μου, θα συνεχίσει την προσφορά της.

Είναι σημαντική η προσφορά της Μητροπόλεως. Να ευχηθούμε να έχει ζωή, που να δίνει νόημα στη ζωή.

Έκανα το καθήκον μου. Αγωνιζόμουν, ενοχλούσα για την μονιμότητα και οπού άλλοι βοήθησαν σε αυτό. Η Μητρόπολη λειτουργούσε πάντοτε καλά και παρήγαγε έργο. Αυτό εκτιμήθηκε και είναι σημαντικό που συντελέστηκε η μονιμότητα και με τη δική μου βοήθεια και με την βοήθεια πολλών άλλων. Συμπαραστάθηκαν πολλοί, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων! Ο καθένας όμως είναι ελεύθερος να σκεφτεί και να κάνει ότι θέλει, αρκεί να το κάνει με καλή διάθεση και να μην προκαλεί ζημιά στην εκκλησία. Από εδώ και πέρα έχει πολύ δουλειά».

Σύντομα, είναι πολύ πιθανό να γίνει μια εκδήλωση από την πλευρά του Δήμου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων για τη μονιμοποίηση της Μητροπόλεως.