Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Δηλώνουμε την πίστη μας στον Χριστό ως ελπίδα και εμπιστοσύνη»

Loading...


Για την ελπίδα που γεννά στον κόσμο η έλευση του Θεανθρώπου, αρκεί εμείς οι άνθρωποι να ακολουθήσουμε το λόγο Του, αναφέρεται στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Αναλυτικά:

Σε κλίμα κρίσιμων αποφάσεων, ποικίλων αντιφάσεων, έντονων αντισοτήτων και δυσκόλων κρίσεων και αμφισβητήσεων εορτάζομεν και φέτος το μυστήριο της Γεννήσεως του Χριστού και αναφωνώντας μαζί με τους αγγέλους «Δόξα εν υψίστοις Θεώ» επαναλαμβάνουμε με τους ποιμένες «και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία». Δηλώνοντας συγχρόνως την πίστη μας στον Χριστό ως ελπίδα και εμπιστοσύνη, διακηρύσσουμε το μήνυμα της αγάπης, της χαράς και της ειρήνης προς κάθε κατεύθυνση και σε κάθε αδελφό μας, αφού «η ελπίς ου καταισχύνει» και «η αγάπη του Θεού εκκέχυται εν ταίς καρδίαις ημών».

Ο Χριστός «τίκτεται δι’ εμέ» και δίνει την βεβαιότητα ότι η ελπίδα, η αγάπη και η χαρά δεν χάνονται, αρκεί και μείς με την συμπεριφορά μας να αγωνιζόμαστε ώστε να επιβεβαιώνουμε, όχι μόνο με λόγια αλλά και με έργα, ότι «ετέχθη υμίν σήμερον Σωτήρ, ος εστι Χριστός Κύριος».

Μόνο τότε θα εννοήσουμε το βαθύτερο και σωτήριο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων όταν σε κάθε δυσκολία, θλίψη, δοκιμασία και εμπόδιο προτάξουμε την αγάπη, την ελπίδα, την ειρήνη και τη χαρά. Μόνον όταν εμείς οι ίδιοι γίνουμε αίτιοι να φανερωθεί στην ζωή των αδελφών μας ο ίδιος ο Χριστός, ο οποίος μετέχει και κοινωνεί των παθημάτων της δικής μας ζωής για να μας χαρίσει μέσα από τη Γέννησή Του την όντως ζωή.

Ευφρόσυνα Χριστούγεννα και ευλογημένο το νέο έτος 2016

† Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣΕτικέτες