Μεσογαίας Νικόλαος: Σταυρός, το «όπλο» των χριστιανών (video)

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη
Ο΄΄ Σταυρός΄΄ του μοναχού και η δοκιμασία..
.
Με έναν εγκωμιαστικό λόγο για το πρόσωπο του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ο μητροπολίτης  Μεσογαίας, κ. Νικόλαος, συνέδεσε τη ζωή του μοναχού, που κουβαλάει μονίμως έναν …Σταυρό , όπως είπε, με την δοκιμασία της φυλάκισης  και της  συκοφάντησης του Αγιορείτη ηγουμένου.

Ο Ιεράρχης έκανε λόγο για μία   δοκιμασία μεγάλης συκοφαντίας και βεβηλώσεως της τιμιότητας του προσώπου του γέροντα  Εφραίμ.
Σαν αύριο, πριν δυο χρόνια,  ο γέροντας Εφραίμ αποφυλακίστηκε μετά από τρεις μήνες  εγκλεισμού, υπενθύμισε ο κ. Νικόλαος και αναφέρθηκε εκτενώς στο βαθύ νόημα της Σταυροπροσκυνήσεως.  

Πλήθος λαού παρακολούθησαν τον Κατανυκτικό Εσπερινό σήμερα το απόγευμα στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στα Σπάτα  όπου έψαλλαν πατέρες από τη Μονή Βατοπαιδίου και ο χορός του εξαίσιου πρωτοψάλτη και καθηγητή βηζαντινής μουσικής, κ. Κώστα Αγγελίδη, συμπροσευχόμενων του μητροπολίτη Προικοννήσου, κ. Ιωσήφ και του ηγουμένου Εφραίμ

Στο Αγιορείτικο Τριήμερο έσπευσαν εκατοντάδες πιστοί.

Το Κύρηγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικολάου, κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στα Σπάτα.

Στην Θεία Λειτουργία συλλειτούργησε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

 
 

{youtube}KuigLCTtAI4&sns=em{/youtube}

{youtube}hBlhV8FSbx8{/youtube}Ετικέτες