Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: Σπέρνουν τους σπόρους της διχόνοιας για να αναβιώσει το πνεύμα του νεο-φασισμού

Loading...


Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος μιλώντας για τα γεγονότα της Ουκρανίας δήλωσε ότι κάποιοι σπέρνουν τους σπόρους της διχόνοιας για να αναβιώσει το πνεύμα του νεο-φασισμού.  «Προσπαθούν να μπλέξουν τους αδελφούς στην Ουκρανία και τη Ρωσία.»

 

Αυτά τα λόγια του Κυρίου είπε την πανηγυρική πομπή αφιερωμένη στην εορτή του Αγίου Βασιλέιου Όστρογκ, όπου συγκεντρώθηκαν φέτος στο Μαυροβούνιο επίσκοποι της Σερβικής και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στην πομπή συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ, οι πρέσβεις της Ρωσίας και της Ουκρανίας στο Μαυροβούνιο, καθώς και εκπρόσωποι του Γραφείου Θρησκευτικών Υποθέσεων της Κυβέρνησης της Σερβίας.

Ο Μητροπολίτης υπενθύμισε τις δηλώσεις ορισμένων ευρωπαίων πολιτικών που εκφράζουν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η σημερινή ρωσική κυβέρνηση και ο Πρόερός της στρέφονται προς τις ορθόδοξες παραδόσεις και προς την Εκκλησία.

Θυμόμαστε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Rasmunsen δήλωσε ότι η Αμερική και η Ευρώπη βομβάρδισαν τη Σερβία και το Μαυροβούνιο, » για την υπεράσπιση του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων από τη γενοκτονία», αλλά όπως είπε ο Μητροπολίτης οι ενέργειές τους δεν προστατεύουν από τη γενοκτονία αλλά τη συνεχίζουν. Την ίδια στιγμή αναρωτιόταν ποιος είναι υπεύθυνος για την καταστροφή εκατοντάδων εκκλησιών, το θάναταο ανθρώπων, την καταστροφή περιουσιών.

Αυτή η γενοκτονία, σύμφωνα με τον Επίσκοπο, συνεχίστηκε με τα πρόσφατα γεγονότα στην Οδησσό, όπου γίναμε μάρτυρες των βίαιων θανάτων αθώων ανθρώπων.  «Αν αυτό είναι το λεγόμενο μονοπάτι για την επίτευξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, δεν είναι πλέον καμία δημοκρατία», τόνισε ο κ. ΑμφιλόχιοςΕτικέτες