Λαβρόφ: Προστασία των Χριστιανών χωρίς καταστολή της τρομοκρατίας δεν γίνεται

Loading...


Δεν είναι δυνατόν να προστατεύσουμε τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή χωρίς την καταστολή της τρομοκρατίας, επισήμανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ

Η Ρωσία θα επιμείνει για την εκπλήρωση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που αφορούν την πολιτική διευθέτηση στη Συρία για χάρη της εδαφικής ακεραιότητας, δήλωσε επίσης ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Εμείς θα επιμείνουμε σταθερά ότι το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τις αρχές πολιτικής διευθέτησης πρέπει να είναι προς το συμφέρον της διατήρησης της Συρίας ως ένα ενιαίο, εδαφικά ενιαίο, κυρίαρχο και κοσμικό κράτος,» δήλωσε ο Λαβρόφ στην εναρκτήρια ομιλία του σε δεξίωση.

«Προφανώς, δεν θα είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η αξιόπιστη προστασία του χριστιανικού πληθυσμού της [Μέσης Ανατολής] περιοχής και να επιτευχθεί μόνιμη σταθεροποίηση σε γενικές γραμμές, χωρίς την αποτελεσματική καταστολή των τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών απειλών και την επίλυση των πολλών κρίσεων με πολιτικά και διπλωματικά μέσα , μέσω του εθνικού διαλόγου με τη συμμετοχή όλων των εθνοτικών και εθνικών ομάδων», τόνισε ο υπουργός.

«Αυτός είναι ο στόχος των προσπαθειών της Ρωσίας που στηρίζουν την κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, δημιουργώντας συνθήκες για την παύση των εχθροπραξιών μεταξύ του συριακού στρατού και της αντιπολίτευσης, και παρέχοντας ανθρωπιστική βοήθεια», συμπλήρωσε