Κερκύρας Νεκτάριος στους επιτυχόντες φοιτητές: Eίναι στο χέρι σας να παλέψετε να χτίσετε μία διαφορετική κοινωνία

Loading...


Συγχαρητήρια επιστολή για τους φοιτητές που πέτυχαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εξέδωσε ο Μητρ. Κερκύρας Νεκτάριος. Αναλυτικά:

Κέρκυρα, 2 Σεπτεμβρίου 2015

 

Αγαπητά μου παιδιά,

Η επιτυχία της εισαγωγής σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι από μόνη της μία είδηση αισιοδοξίας! Το όνειρο για μία νέα πορεία στη ζωή σας εκπληρώνεται! Η νεανική σας καρδιά μπορεί να κάνει ένα καινούργιο βήμα! Καί μπορεί ο κόσμος μας να δείχνει ότι δεν αφήνει πολλά περιθώρια χαράς και ελπίδας, όμως είναι στο χέρι σας να παλέψετε, με όχημα την παιδεία και την προσωπική καλλιέργεια, να χτίσετε μία διαφορετική κοινωνία, εντιμότητας και ποιότητας, σεβασμού και διεκδικήσεως περισσότερης δικαιοσύνης! Διότι δεν είστε μόνοι σας σ’ αυτή την πορεία! Είναι κοντά σας η χάρις του Θεού και, αν στην ζωή σας μπορέσετε να συνδυάσετε την πίστη και τον κόπο, τότε είναι βέβαιο ότι υπάρχει ελπίδα αληθινής αλλαγής!

Στην φοιτητική σας ζωή αναζητήστε, εκτός από τη γνώση, και την αλήθεια για τη ζωή και το νόημά της. Μην εγκλωβιστήτε στο «εγώ», αλλά θέστε ως στόχο σας, μαζί με τους συμφοιτητές και συνομηλίκους σας, να μάθετε και να προσφέρετε, δώστε αγάπη και στοχεύστε στο σύνολο. Μην ξεχάσετε τους γονείς σας οι οποίοι σας στήριξαν και θα συνεχίσουν να σας στηρίζουν, όπως επίσης και τους δασκάλους και τους καθηγητές σας, οι οποίοι σας βοήθησαν να πετύχετε τους στόχους σας!

Μην ξεχάσετε όμως και την πίστη στον Θεό και την ζωή της Εκκλησίας, όπου μπορείτε να βρίσκετε την παρηγοριά στις δυσκολίες και τους σταυρούς της ζωής σας! Να παίρνετε δύναμη, για να παλεύετε! Κρατήστε στην καρδιά σας το πνευματικό όπλο της προσευχής και θα νιώθετε ισχυροί!

Δεχθείτε τις ολοκάρδιες ευχές του Επισκόπου και πνευματικού πατέρα σας η φοιτητική σας ζωή να είναι κατάφορτη από προσδοκίες, ελπίδες, σπουδή, όμορφες εκπλήξεις, πηγή χαράς, αφορμή αναζήτησης και αποκάλυψης της ελευθερίας και της αγάπης που προσφέρει απλόχερα ο Χριστός μας. Είθε ο Άγιος Θαυματουργός Σπυρίδωνας, προστάτης και πολιούχος του νησιού μας να σας ενισχύει στη ζωή σας και να σας επευλογεί χαρίζοντάς σας υγεία, πρόοδο και κάθε αγαθό.

Μετά πατρικών ευχών και θερμής εν Κυρίω αγάπης,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ Ο ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΠΑΞΩΝ & ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
 Ετικέτες