Κίτρους Γεώργιος: «Με τον Αναστάντα Χριστό θα περάσουμε από τον πόνο στην αληθινή χαρά»

Loading...


Το αναστάσιμο μήνυμα της νίκης του Χριστού φτάνει σε κάθε άνθρωπο τονίζει στο Πασχαλινό του μήνυμα ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος που αναφέρει πως με την Ανάσταση του Κυρίου μας νικήθηκε ο μεγαλύτερος τρομοκράτης, ο θάνατος.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

Αγαπητοί μου Αδελφοί,
Για ακόμη μία φορά εορτάζουμε το Πάσχα!

Ο Χριστός περνάει από τον θάνατο προς τη ζωή. Και εμείς, μαζί Του, περνάμε από τη λύπη προς τη χαρά. Από τη μάχη στη νίκη. Αυτό το πέρασμα ονομάζεται Πάσχα. Η λέξη Πάσχα σημαίνει διάβαση. Ο αρχαίος λαός του Ισραήλ εόρταζε τη διάβαση της Ερυθράς Θάλασσας. Το αδιάβατο των ανθρώπων είναι η διάβαση του Θεού. Το αδιέξοδο των ανθρώπων είναι η διέξοδος του Θεού. Ανοίγει δρόμους ο Θεός εκεί που καμμία ανθρώπινη τεχνική δεν μπορεί να ανοίξει. Άνοιξε δρόμο μέσα στην Ερυθρά Θάλασσα. Και πέρασε ο λαός του Θεού.

Με την Ανάστασή Του ο Χριστός άνοιξε δρόμο να διαβούμε από τη θάλασσα της παρούσας ζωής, χωρίς να καταποντιστούμε. Με την Ανάσταση δεν πνιγόμαστε στο πέλαγος της απελπισίας, διότι υπάρχει η ελπίδα της Αναστάσεως.
Με την Ανάστασή Του ο Χριστός άνοιξε τον δρόμο προς τον ουρανό.
Με την Ανάσταση γινόμαστε ουρανοπόροι.
Ας μας κηνυγάει ο νοητός Φαραώ, ο διάβολος. Ας μας κυκλώνουν οι περιπέτειες και τα βάσανα της ζωής. Για όλους εμάς τους χριστιανούς, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει φως, υπάρχει Ανάσταση.

Πάσχα, λοιπόν, η Ανάσταση.
Περνάμε από το ψέμα στην αλήθεια. Από τον πόνο στην αγαλλίαση. Από τη μελαγχολία στην αισιοδοξία. Περνάμε από τη γη στον ουρανό. Από τα πρόσκαιρα στα αιώνια. Από την πίκρα στη γλυκύτητα.
Περνάμε από τον Σταυρό στην Ανάσταση. Από την αμαρτία στη λύτρωση. Από τη σκλαβιά στην ελευθερία.
Περνάμε από το σκοτάδι στο φως. Από το φόβο στο θάρρος. Από τη φθορά στην αφθαρσία.
Λέει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Μέσα από τον θάνατο, γίναμε νικητές. Σηκωθήκαμε από την πτώση μας. Από ηττημένοι, γίναμε νικητές». Πως μπορούμε να μην είμαστε χαρούμενοι; Γιατί, λοιπόν, να είμαστε θλιμμένοι; Μήπως δεν πιστεύουμε στην Ανάσταση; Μήπως δεν ζούμε την Ανάσταση;

Είναι γεγονός ότι, μεταξύ των ανθρώπων, υπάρχει διάχυτος φόβος για τον πόνο, την αρρώστια και τον θάνατο. Ναί! Αλλά με τον Αναστάντα Χριστό θα περάσουμε από τον πόνο στην αληθινή χαρά.
Η Ανάσταση είναι το πιο δυνατό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία. Μέσα στην ταραγμένη θάλασσα του κόσμου η Ανάσταση στέκεται σαν αμετακίνητος βράχος. Η Ανάσταση δείχνει τη δύναμη του Χριστού. Με την Ανάσταση νικήθηκε ο μεγαλύτερος τρομοκράτης, ο θάνατος.

Ο Αναστημένος Χριστός απευθύνεται σήμερα σε όλους εμάς, λέγοντας:
Ανάσταση! Ανοίξτε τις καρδιές σας να μπεί το άδυτο φως της πίστεως.
Ανάσταση! Σπογγίστε τα δάκρυα όσοι πενθείτε. Οι νεκροί θα αναστηθούν.
Ανάσταση! Ξυπνείστε οι νεκρωμένες υπάρξεις.
Ανάσταση! Ας αφυπνιστούν οι χλιαρές συνειδήσεις.
Ανάσταση! Ας σπάσουν οι αλυσίδες των αμαρτωλών παθών.
Ανάσταση! Ας αναστηθούν οι καρδιές μας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Καλό και Ευλογημένο Πάσχα!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Κίτρους Γεώργιος