Ιερώνυμος: Να συνεχίσουμε τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας

Loading...


Ο Αρχιεπίσκοπος το Σάββατο χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας στο Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Πολύδροσο

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών, που το Σάββατο χοροστάτησε της Θείας Λειτουργίας στο Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Πολύδροσο, συνεχάρη τον ΣΚΑΪ για τις πρωτοβουλίες του, στο πλαίσιο του Όλοι Μαζί Μπορούμε, και προέτρεψε τους συντελεστές του σταθμού να συνεχίσουν τη στήριξη των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας.
«ο δρόμος της ιεροσύνης είναι το Θυσιαστήριο»

Αναλυτικότερα, στον εορτάζοντα ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο, τον Πρωτοσύγκελλο π. Μάξιμο και τους ιερείς του ναού.

Συγκινημένος ο Αρχιεπίσκοπος χειροτόνησε ως διάκονο ένα πνευματικό του παιδί από τη Λιβαδειά, μιλώντας για τον μοναδικό, αλλά και δύσβατο δρόμο της ιεροσύνης: «θα δοκιμάσεις πράγματα, που ο κόσμος δεν γνωρίζει, γι’ αυτό τα περιφρονεί. Να θυμάσαι, όμως, ότι στη χαρά και στη λύπη το Α και το Ω είναι το Θυσιαστήριο». Ανακαλώντας το λόγο του Θεοτοκά ότι προορισμός της Εκκλησίας είναι να στεριώνει την πίστη και να είναι «προστάτισσα» στα βήματα όσων έχουν ανάγκη, υπέδειξε στο διάκονο αυτός να γίνει κι ο δικός του προορισμός.

Φέρνοντας δε την εικόνα του πρωτομάρτυρα Στεφάνου, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε το νεαρό διάκονο ν’ αποτελέσει πρότυπό του: «κι αυτές ακόμη τις πέτρες, που θα σου ρίξουν να τις μαζεύεις και να παίρνεις δύναμη από αυτές. Μη φοβηθείς, αλλά να σταθείς στο τιμόνι της ψυχής σου».