Ιερόθεος Ναυπάκτου για Χρυσή Αυγή: Δεν καλύπτω παρανομίες και νοοτροπίες που προέρχονται από τον Ναζισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


«Υπήρξα «θύμα εκμετάλλευσης» των δηλώσεών μου στη Βουλή»

Πολλαπλά μηνύματα απήθυνε στο περιθώριο της εκδήλωσης μνήμης του ολοκαυτώματος στη Ρίζα Ναυπακτίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου & Αγ.Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.

Ο κ. Ιερόθεος μίλησε για τη σπουδαιότητα της μνήμης σε γεγονότα όπως αυτό της Ρίζας όταν κράτη με αυτό τον βίαιο τρόπο θέλησαν να επιβληθούν πάνω σε άλλα κράτη.Ο καθένας είπε θα πρέπει να αγωνίζεται για την ελευθερία τη δική του και του συνόλου.

Αυτό που έγινε πριν 70 χρόνια στον τόπο αυτό είπε,δεν εξαλείφθηκε.Ο πόλεμος σε επίπεδο ιδεών συνεχίζεται.Ιδέες και νοοτροπίες Ναζιστικές οι οποίες προκαλούν τις ανθρώπινες κοινωνίες.

Λυπάμαι συνέχισε ο Σεβασμιώτατος όταν βλέπω ανθρώπους να συγκροτούν κόμματα και παρατάξεις με στρατιωτικό περιεχόμενο.Φαίνεται ότι υπάρχει μια νοοτροπία μέσα στο λαό μας που είναι πολύ περισσότερο από μια αντίδραση της στιγμής.

-Δεν καλύπτω νοοτροπίες και παρανομίες οι οποίες δημιούργησαν τον Ναζισμό.

-Είμαι δημοκράτης στην πράξη και στη νοοτροπία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου τέλος ανέφερε ότι και ο ίδιος έχει πέσει κατά το παρελθόν θύμα αυτής της κατάστασης όταν βουλευτής της Χρυσής αυγής με ερώτησή του μέσα στο Κοινοβούλιο παραποιώντας δηλώσεις που είχε κάνει εναντίον του Ναζισμού και της Χρυσής αυγής είχε εξαπολύσει επίθεση στο πρόσωπό του .

 Ετικέτες